Praktična edukacija u Dječjem vrtiću
"Latica" u Zadru

4. listopad 2018.

 

Za korištenje asistivne tehnologije neophodna je podrška, od upoznavanja s mogućnostima uređaja, do osmišljavanja sadržaja primjerenih svakom pojedinom korisniku. (Vesna Penjalov, ravnateljica DV Latica)

 

Sredinom rujna 2018. organizirana je dvodnevna praktična edukacija o korištenju asistivne tehnologije za djelatnice Dječjeg vrtića Latica u Zadru. 

Dječji vrtić Latica je specijalizirana pedagoška ustanova koja provodi različite posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju. Vrtić potiče inkluziju i potiče njezino ostvarivanje. Misija vrtića jest osigurati uvjete za što kvalitetniji život djeteta s teškoćama u razvoju u njegovoj sredini, u okruženju svoje najprirodnije i najvažnije zajednice – obitelji.

Danas je većina djece upoznata s novim tehnologijama i lakše je motivirati dijete ako iste uključite u njegove aktivnosti. Edukacija je započela praktičnim radom na interaktivnoj (pametnoj) ploči uz adekvatne materijale, primjerene svakom djetetu, bez obzira na dob ili teškoću.

Softveri na interaktivnoj ploči olakšali su izbor ciljanih i strukturiranih aktivnosti koje potiču razvoj djece na raznim poljima, poput koncentracije, vizualne pažnje, slušne pažnje, vizualne percepcije, poticanja interakcije, komunikacije itd. Posebno zanimanje izazvali su softveri Boardmaker i ABC Maestro.

Edukacija djelatnica temeljila se na individualiziranom pristupu, bez obzira na različite razine predznanja i iskustva. Cilj je bio pomoći u osamostaljivanju svih djelatnica prilikom korištenja asistivne tehnologije u radu s djecom predškolske dobi.

Dječji vrtić Latica u suradnji s E-Glasom i Udrugom Belinda Dobrec aktivno je sudjelovao u osmišljavanju novog priručnika “Igre i aktivnosti uz pomoć asistivne tehnologije” koji će biti objavljen na ATAAC 2018 konferenciji

Želimo još jednom zahvaliti DV Latica na iznimnoj suradnji i gostoprimstvu! Vjerujemo kako će naša daljnja suradnja omogućiti razvoj mnogih novih projekata koji će pomoći djeci i osobama s teškoćama u postizanju višeg stupnja samostalnosti i kvalitete života.

 

Želite naučiti više o asistivnoj tehnologiji?

Pogledajte besplatne online edukacije na našoj stranici. 

 

 

Galerija

Latica-01
Latica-02

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.