Oštećenja vida

Pismenost je prvi i najvažniji korak prema emancipaciji pojedinca, a opismenjavanje se s pravom može nazvati temeljem obrazovanja. Pismeni pojedinci mogu ostvariti uspjeh u obrazovanju te zakoračiti u odraslu dob s izvrsnim kompetencijama za zaposlenje što je gotovo nemoguće za pojedince sa slabo razvijenim ili nerazvijenim vještinama čitanja i pisanja.

Jedna od mogućnosti i temelj pisane komunikacije slijepih i visoko slabovidnih osoba je Braillevo pismo. Dobro poznavanje Braillevog pisma otvara vrata obrazovanju, zaposlenju i uspjehu osoba oštećena vida.

Asistivna tehnologija može biti snažan saveznik u procesu brajičnog opismenjavanja slijepih i slabovidnih osoba, ali može i olakšati izvođenje svakodnevnih vještine osobama oštećena vida koje već poznaju i koriste Brailleovo pismo.

6dot Braille Coach

BrailleCoach je uređaj za podršku prilikom učenja koji koristi tehnologiju radiofrekvencijske identifikacije kako bi prepoznao i reproducirao glasovnu poruku s informacijama povezanim s brajičnim reljefnim oznakama.

Braille Coach & Label Maker

Ovaj prenosivi uređaj opremljen je priključkom za slušalice kako bi se korisniku osigurala privatnost, a ujedno sadrži i 6 načina komunikacije s riječima i slovima abecede kako bi osigurao lako i zabavno učenje Brailleovog pisma u učionici i kod kuće.

ProxTalker

Logan® ProxTalker® je jedan od najzanimljivijih jednostavnih komunikatora na tržištu. Široka paleta njegovih naprednih funkcija i prilagodljivost čine ga nezamijenjivim komunikacijskim alatom.

Koristi tehnologiju radiofrekvencijske identifikacije (RFID) kako bi omogućio samostalnu verbalno-slikovnu komunikaciju za neverbalne osobe svih dobi. Ova tehnologija vam dopušta da jednostavno položite bilo koju sliku, simbol ili objekt na zvučnu pločicu i dobijete glas! Kako biste aktivirali govorni izlaz, sve što trebate učiniti je položiti svoju zvučnu karticu na jedan od 5 gumba i pritisnuti.

Slikovni rezultat za logan proxtalker

Za osobe s oštećenjem vida postoje uvećane pločice na koje osim snimanje poruke možete izraditi i taktilnu oznaku riječi koju snimate, kao i brajičnu oznaku za tu istu riječ.

ProxPad

Logan® ProxPAD™ je komunikacijski uređaj i pomoć u učenju za osobe s motoričkim, vizualnim i kognitivnim teškoćama, a za iniciranje komunikacije zahtijeva opipljive predmete ili druge znakove. Kao i Logan® ProxTalker®, koristi tehnologiju radiofrekvencijske identifikacije (RFID) kako bi osobi pružio glasovnu informaciju prilikom prislanjanja ili približavanja predmeta uređaju.

Uz Logan® ProxPAD™ moguće je koristiti i uvećane kartice s opipljivim predmetima koje su prvenstveno namijenjene slijepim i slabovidnim osobama.

6dot Braille Label Maker

6dot Braille Label Maker je obilježivač na brajevom pismu koji ima ugrađenu brajevu tipkovnicu koja podržava sve znakove brajeva pisma, za potrebe svih jezika. Pomoću brajeve tipkovnice jednostavno upišite željenu poruku – 6dot Braille Label Maker će odmah početi s ispisom, a pritiskom na tipku za automatsko rezanje vaša će oznaka biti začas spremna!

Savršeno je rješenje za slijepe i slabovidne osobe koje koriste Brailleovo pismo ili za osobe oštećena vida koje tek prolaze trening brajičnog opismenjavanja.

Idealan je za obilježavanje bitnih predmeta u prostorima u kojima često boravite. Ovaj obilježivač vam nudi samostalnost i da sa sigurnošću videće osobe posežete za predmetima koji su vam potrebni.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".