Žiroskopski miš Quha Zono

Bežični miš za posebne potrebe

Quha Zono je bežični žiroskopski miš kojemu nije potrebna ravna podloga. Promjene položaja glave pretvara u pomake pokazivača na ekranu. Malen je i lagan, pa se može koristiti u bilo kojem položaju i pričvrstiti na bilo koji dio korisnikova tijela.

Za rad mu nisu potrebni driveri niti poseban softver. Dovoljno ga je samo spojiti na računalo, tablet ili pametni telefon. Svejedno, preporučujemo instalaciju pripadajućeg softvera kako biste postavke miša što bolje prilagodili sebi.

Jednostavna instalacija i namještanje

Da bi miš funkcionirao, najprije treba priključiti prijemnik u USB port računala. Prijemnik ima i ulaz na koji po želji možete priključiti gumb koji će služiti kao lijevi gumb miša. Ako želite i lijevi i desni gumb, u prijemnik ćete priključiti priloženi adapter s dva izlaza.

Sada možete pričvrstiti miš pomoću kopče koju ste dobili u paketu. Zadana je konfiguracija pričvršćivanje na desnu ručku naočala, ali vi ga možete pričvrstiti i na fleksibilnu traku, kapu, rukav, ručni sat i sl.

Pogledajte kratki video za dodatno objašnjenje mogućnosti Quha Zono uređaja!

Korištenje miša

Quha Zono pomoću žiroskopskog senzora detektira rotacijsko gibanje i prevodi ga u pokrete pokazivača miša. Tako će se fini pokreti glave pretvarati u pomicanje pokazivača na ekranu. Na ovakav intuitivan način upravljanja lako se naviknuti i začas ćete ga usvojiti.

Korisnik može pričvrstiti miš za bilo koji dio tijela koji može kontrolirati, to ne mora biti glava. U tom slučaju, u softveru ćete prilagoditi postavke za neki drugi dio tijela.

Ispovijest zadovoljne korisnice Quha Zono žiroskopskog miša!

Ublažavanje neželjenih pokreta

U postavkama miša postoji mogućnost postavljanja tri različita načina ublažavanja vibracija. Tako se, na primjer, može ukloniti neželjeno pomicanje pokazivača zbog drhtanja ruke.

Postoje i druge funkcije koje vam pomažu pri radu, poput olakšavanja dvoklika miša kratkim zaustavljanjem pokazivača nakon prvog klika i sl. Sve ove postavke možete prilagoditi prema svojim potrebama.

Punjenje baterije

Quha Zono ima litij-polimer bateriju koja se može puniti. Prije prve upotrebe jednostavno ćete ga priključiti na računalo pomoću priloženog USB kabela i puniti dok indikatorsko svjetlo ne prestane titrati. Zeleno svjetlo je znak da je baterija puna. Baterija pri aktivnoj upotrebi traje 30 sati, a u mirovanju do 20 dana.

Kompatibilnost

Quha Zono kompatibilan je s operativnim sustavima Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Mac OS X i Linux. Može se spojiti na bilo koje računalo, kao i na sve tablete i pametne telefone, osim na Appleov iPhone i iPad koji ne podržavaju unos pomoću miša.

Dodatna oprema

Ovisno o načinu pričvršćivanja uređaja Quha Zono, na raspolaganju su vam i razni dodaci koje možete naručiti. To su fleksibilna traka za glavu, set za pričvršćivanje na glavu, set za naočale te sportska kapa s pripadajućom kopčom.

Quha Pufo – sklopka koja se aktivira puhanjem

Quha Pufo je bežična sklopka za žiroskopski miš Quha Zono koja se aktivira puhanjem. Može se spojiti direktno na sve nove Quha Zono miševe koji imaju ulaz za sklopku. Ne zahtijeva vlastiti izvor napajanja niti posebnu konfiguraciju.

Lagani ispuh zraka na usnik pretvorit će se u lijevi klik miša, a dva kratka daška u dvoklik. Povlačenje je lako izvesti uz pomoć dugog izdaha. Usnik se lako prilagođava korisniku i može se mijenjati, a u paketu ćete dobiti i 10 rezervnih.

Također, pročitajte kako uređaj Quha Sento može upotpuniti vaše korištenje žiroskopskog miša Quha Zono.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".