Što je TTS Maestro?

TTS je engleska kratica za program text to speech ili na hrvatskom program za pretvaranje teksta u govor. Glavna značajka ovog softvera je da izgovara sve ono što je napisano na računalu ili tabletu.

TTS Maestro radi zajedno s glasom vašeg operativnog sustava, npr. Microsoft Matej u Windows 10 sustavu ili s glasom Lana

Značajke TTS Maestra

Glavni dio TTS Maestra je polje za unos teksta na kojem se izgovara sve ono što je napisano. Može se izgovarati slovo po slovo, a zatim se izgovori čitava riječ ili se mogu izgovarati cijele riječi, bez slovkanja. Također, bitna značajka ovog softvera je da on ne izgovara samo ono što piše u polju za unos teksta nego i sve ono što se piše bilo gdje na računalu! Na primjer, ako u internetskom pregledniku upisujete željeni pojam koji želite pronaći TTS Maestro će ga istovremeno izgovarati.

Također, u TTS Maestro možete učitati različite tekstualne dokumente, npr. u Word ili PDF formatu i on će ih pročitati. Softver može čitati cijeli tekst iz dokumenta ili samo onaj dio koji se označi.

U TTS Maestru možete prilagođavati veličinu fonta, brzinu i glasnoću izgovora. Na ovaj način možete prilagoditi TTS Maestro vlastitim potrebama.

Ovaj vrlo jednostavan, a učinkovit softver možete iskoristiti za komunikaciju, socijalizaciju, učenje, itd. Može se koristiti uz pomoć uobičajene ili virtualne tipkovnice. 

Korisnici TTS Maestra

TTS Maestro mogu koristiti sve pismene osobe, posebice one osobe kod kojih kojih su govor i glas narušeni, npr. osobe koje su pretrpjele moždani udar ili osobe koje imaju oštećenja glasnica.  

Ovaj softver mogu koristiti i osobe oštećena vida ili osobe s disleksijom. TTS Maestro mogu koristiti za svladavanje nastavnog gradiva na način da im softver čita tekst koji je u digitalnom obliku ili ga mogu koristiti za provjeru točnosti napisanog, npr. eseja iz hrvatskog jezika.  

Osobe koje imaju motoričkih teškoća mogu koristiti TTS Maestro uz pomoć kamere za praćenje pogleda i virtualne tipkovnice.

TTS Maestro možete isprobati u probnom periodu koji traje 7 dana, a moguće ga je koristiti na Windows uređajima.

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".