Snoezelen soba
 i starije osobe

Kako Snoezelen soba pomaže starijim osobama?

U zapadnim zemljama Snoezelen senzorne sobe često se koriste i u domovima za starije i nemoćne osobe.

Starijim osobama koje su pretrpjele moždani udar, pate od kronične boli ili demencije, iskustvo dobiveno u Snoezelen senzornoj sobi može olakšati pamćenje, koncentraciju te komunikaciju i interakciju s osobama u okolini, povećati njihovo samopouzdanje i uživanje u svakodnevnom životu i na tako podići kvalitetu njihova života.

Snoezelen for the Elderly

Senzorna soba Snoezelen i demencija

Nedavna istraživanja pokazuju da Snoezelen senzorna soba ima potencijal umanjivanja osjećaja nemira i poboljšanja raspoloženja kod osoba s demencijom; učinkovitost je vidljiva u poboljšanju rezultata radne terapije, lakšeg snalaženja s percepcijom osjeta boli te povećanja uključenosti i socijalne interakcije što pozitivno utječe na kvalitetu života i njege korisnika.

Slikovni rezultat za site: snoezelen.info

U Snoezelen senzornim sobama osobe s demencijom mogu u sigurnom okruženju istraživati i stimulirati sve osjete. U njima se osobe mogu smiriti ili stimulirati, ovisno o njihovim potrebama. Kombinacije svjetla, pokreta, glazbe i taktilnih objekata mogu potaknuti osjećaj ugodnosti i blagostanja, odagnati stres i bol i povećati koncentraciju osobe. Sve navedeno osobama s demencijom može olakšati pamćenje i komunikaciju. Postoji i mogućnost individualizacije Snoezelen senzorne sobe na način da se obogati poznatim predmetima iz svakodnevice, zanimljivim mirisima i teksturama, prirodnim materijalima, zvukovima i vizualnim podražajima.

Slikovni rezultat za snoezelen room for elderly

Na ovom linku možete pronaći priručnik i saznati kako strukturirati senzornu sobu za osobe s demencijom: bit.ly/snoezelen-dementia

 

Kako do senzorne sobe?

E-Glas će vas voditi kroz cijeli proces od početka do konačne realizacije i osigurati odgovore na sva vaša pitanja. Senzornu sobu omogućujemo i pravnim i fizičkim osobama.

Nazovite 051 670 379 ili pošaljite vaš upit na info@eglas.hr.  Za pozive izvan Hrvatske - Viber: +385 99 418 7665.

P.S. Pogledali ste video "Kako do senzorne sobe u 7 koraka" i želite odmah riješiti prvi i drugi korak (koji su opisani u videu)? Sve što trebate jest kliknuti na "Prijavite se", nakon toga ispuniti naš obrazac i mi ćemo vas kontaktirati.

Riješite prvi i drugi korak već danas!  Kliknite na "Zatražite ponudu" , nakon toga ispunite obrazac i mi ćemo vas konaktirati.

Naši partneri: