Smoothie sklopke

Smoothie sklopka predstavlja alternativni ulazni uređaj koji omogućuje pristup različitim uređajima, npr. računalu ili igračkama.

Slikovni rezultat za site: inclusive.co.uk simply works switch

Dolazi u dvije veličine – Smoothie 125 ima promjer 125 mm, a Smoothie 75 promjer od 75 mm. Dizajnirane su na način da prekidač radi pritiskom na bilo koji dio površine, što zahtijeva tek lagani dodir, odnosno minimalnu snagu osobe.

I Smoothie 125 i Smoothie 75 dolaze u 4 osnovne boje: zelenoj, žutoj, plavoj i crvenoj.

Povezana slika

Glavne značajke Smoothie sklopki:

 • sklopke je moguće pritisnuti bilo gdje na površini i prekidač će se aktivirati,
 • za pritiskanje sklopke dovoljan je tek lagani pritisak,
 • sklopka korisniku pruža taktilnu povratnu informaciju prilikom pritiska,
 • korisnici ne mogu sami promijeniti površinu sklopke u boji, što sprječava distrakciju,
 • svaka sklopka ima kabel duljine 150 cm.

Mogućnosti korištenja Smoothie sklopki:

 • pristup računalu,
 • pristup tabletu,
 • omogućavanje komunikacije,
 • upravljanje igračkama,
 • aktivnosti sa sklopkama,
 • upravljanje okolinom.

Bežične sklopke (Simply Works sklopke)

Bežične sklopke omogućuju upravljanje računalom, tabletom, komunikatorima, raznim uređajima ili igračkama na jednostavan način, bez nepotrebnih žica. Kao i žičane, bežične sklopke dolaze u više različitih veličina i boja. Dizajnirane su na način da prekidač radi pritiskom na bilo koji dio površine, pri čemu je dovoljan tek lagani dodir.

Različite sklopke korisnicima pružaju taktilnu ili auditivnu povratnu informaciju prilikom pritiska. Žičane sklopke uglavnom imaju kabel koji omogućuje maksimalnu udaljenost od računala, komunikatora ili igračke 1,5 metar. Prednost bežičnih sklopki je u tome što ne moraju biti spojene na računalo ili igračku, što korisnicima omogućuje lakše korištenje, veću slobodu i kretanje prilikom korištenja sklopke.

Jelly Bean Twist sklopke

Dugo smatrana standardom u industriji, poznata Jelly Bean preporučuje se svim korisnicima koji mogu koristiti sklopke manjeg opsega. Dolazi s gumbom čija površina aktivacije iznosi 6.4 cm te u raznim bojama. Gornji dio sklopke se može skinuti te ga možete zamijeniti s bojom po izboru: crvenom, plavom, žutom ili zelenom. Uključuje i prozirni poklopac unutar kojeg možete umetnuti vizualnu podršku u obliku simbola, slike ili riječi.

Slikovni rezultat za jelly bean twist switch

Big Red Twist sklopka

Big Red Twist sklopka promjera 12.5 cm nudi taktilnu i auditivnu povratnu informaciju nakon pritiska na aktivacijsku površinu. Dolazi u 4 osnovne boje.

Slikovni rezultat za big red twist switch

Buddy Button

Izdržljiva i pouzdana sklopka promjera 6.4 cm za čiju aktivaciju je dovoljan vrlo lagan dodir na aktivacijsku površinu. Osigurana je taktilna, ali i auditivna povratna informacija u obliku klika.
Buddy button sklopka

Specs

Kompaktna sklopka promjera 3.5 cm koja korisniku omogućava auditivnu i taktilnu povratnu informaciju. Potrebno je 100 g sile za aktivaciju. Dovoljno je malena da se može nositi, ali se najčešće koristi na stalcima za sklopke. Dolazi sa 60 cm dugom trakom za nošenje.

 

 

Piko sklopka

Piko sklopka je sklopka izrađena od laganih, ali izdržljivih materijala s tihim klikom i mekim rubovima.

Dolazi u dvije veličine – promjera 30 i 50 mm i u 9 različitih boja (crvena, zelena, plava, žuta, narančasta, crna, bijela, zlatna i srebrna). Odabir boje Piko sklopke može je učiniti vidljivijom u odnosu na površinu na kojoj se nalazi ili diskretnijom. Zbog tihog klika i mekih rubova ugodna je za korištenje. Da bi se sklopka aktivirala, dovoljan je tek lagani pritisak po njezinoj površini. Piko sklopka ima kabel duljine 150 cm.

Povezana slika

Piko sklopku moguće je postaviti bilo gdje, a moguće ju je i montirati na površinu na kojoj se nalazi. Postoje i vodootporne Piko skopke koje je moguće koristiti u vlažnim okruženjima, a dolaze u 3 boje (crvena, plava i crna).

Kao i sklopke Smoothie 125 i Smoothie 75, Piko sklopke moguće je koristiti za upravljanje računalom, pristup komunikatoru, za upravljanje okolinom i u različitim aktivnostima.

Grasp sklopka

Grasp sklopka svojim korisnicima omogućuje upravljanje računalom na način da se zahvati cijelim dlanom ili prstima. Korisnik mora moći otpustiti stisak na približno 2 sekunde kako bi se izbjegao isprekidan rad sklopke. Grasp sklopka prilagođena je osobama svih dobnih skupina.

 

Grasp sklopka omogućuje lakši pristup i upravljanje računalom osobama s invaliditetom koje imaju teškoće u motorici ruku. Prikladna je za one osobe kojima je teško koristiti miš ili uobičajene sklopke iz bilo kojeg razloga (npr. tremor, atrofija mišića, prisutnost patoloških refleksa i sl.), a u mogućnosti su zahvatiti dlanom ili prstima ovu sklopku i regulirati pritisak ruke.

Pillow switch

Mekana sklopka promjera 8 com prikladna za aktivaciju glavom. Mekana i glatka površina čini ovu sklopku sigurnom i savršenom za aktivaciju čelom ili obrazom. Vrlo se jednostavno učvršćuje za jastuk ili jastučić na invalidskim kolicima pomoću pripadače ili Velcro trake.

Osigurava auditivnu i taktilnu povratnu informaciju.

Slikovni rezultat za pillow switch

Micro sklopka

Ovu sklopku odlikuje aktivacija na vrlo lagan pritisak – sve što vam je potrebno za aktivaciju Micro sklopke jest sila težine 10 g! Dimenzije ove sklopke jesu 4.5 x 1.3 cm. Osigurava taktilnu i auditivnu povratnu informaciju.

Slikovni rezultat za micro switch ablenet

New Blue2 Switch

Ova sklopka dolazi s novom, poboljšanom Bluetooth vezom! Blue2 sklopka nudi upravljenje jednom ili dvjema sklopkama pomoću Bluetooth veze s iOS, macOS, Windows, Chrome i Android uređajima.

Uključuje integriranu punjivu bateriju, 2 utičnice za vanjske sklopke te taktilnu povratnu informaciju.

Slikovni rezultat za new blue 2 switch

Pretorian USB Switch

Pretorian USB Switch je svestran uređaj dizajniran kako bi korisnicima omogućio pristup širokom rasponu softvera na osobnom računalu, Mac, Android ili Chromebook platformama. Prekidač promjera 75 mm može biti jedna od funkcija miša, tipkovnice ili ručnih kontrolera za video igrice. Uređaj omogućuje spajanje još dvije dodatne sklopke. Svaka od tri sklopke može imati drukčiju funkciju.

Povezana slika

Posebnost ovog uređaja su dodatne opcije koje omogućuju prilagodbu za osobe s tremorom, ataksijom, koreom ili drugim neuromišićnim stanjima koja rezultiraju mišićnim teškoćama.

Dodatne opcije su:

 • odgoda prihvaćanja pritiska – produljeno vrijeme između pritiska sklopke i procesuiranja pritiska,
 • zanemarivanje ponovljenih pritisaka – vrijeme nakon pritiska sklopke u kojem se svi drugi pritisci zanemaruju,
 • maksimalno vrijeme pritiska – maksimalno vrijeme zatvaranja prekidača, neovisno o tome koliko je pritisak sklopke trajao,
 • automatsko ponavljanje – korisno prilikom skeniranja, periodičko zatvaranje prekidača koliko god da je pritisak trajao

 

Za testiranje rada sklopki, pročitajte više o Test-IT! uređaju.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".