Prilagodba radnih mjesta

Okolina koja se prilagođava vama

Osobe s invaliditetom koje započinju rad na novom radnom mjestu ili osobe koje se vraćaju na staro radno mjesto nakon nastanka invaliditeta najčešće trebaju podršku putem prilagodbe radnog mjesta.

Jedan od najvećih problema mogao bi nastati prilikom pristupa i rada na računalu korištenjem standardne tipkovnice i računalnog miša. Zato vam želimo predstaviti nekoliko proizvoda iz široke palete uređaja koji pristup računalu čine dostupnim za sve.

Za osobe koje imaju motoričke teškoće ruke tu su upravljačke kuglice ili trackball uređaji. Za rad s trackballom potrebna je minimalna mišićna snaga, a ruka može opušteno ležati na ergonomski oblikovanom postolju. I najmanji dodir kuglice pretvorit će se u precizan pokret kursora na ekranu.

Joystick n-ABLER Pro je također uređaj koji zamjenjuje standardni računalni miš u radu s računalom. Pri upravljanju vrškom prsta pokreti rukom sasvim su mali, pa je zamor zgloba i lakta minimalan. Dodatna prednost ovog uređaja je funkcija koja kompenzira utjecaj tremora namijenjena osobama s tremorom ili nevoljnim stezanjem mišića. Prilagođava se pomoću gumba, a može se birati između tri razine, za slabiju ili jaču kompenzaciju tremora.

Za upravljanje i pristup računalu tu su IntegraMouse Plus, jedinstveni računalni miš pomoću kojeg je upravljanje računalom moguće isključivo pokretom usta, ili žiroskopski miš Quha Zono koji pomoću žiroskopskog senzora detektira rotacijsko gibanje i prevodi ga u pokrete pokazivača računalnog miša. Tako će se fini pokreti glave pretvarati u pomicanje pokazivača na ekranu.

Tobii Dynavox proizvodi

Iz bogate palete Tobii Dynavox proizvoda istaknut ćemo uređaje za praćenje oka PCEye Mini ili PCEye Plus. Uz njihovu pomoć možete upravljati računalom ili tabletom služeći se samo pogledom. Vratite se u svijet komunikacije, istraživanja i zabave posve bez upotrebe ruku. Dovoljno je usmjeriti pogled u određeni dio ekrana, a uređaj za praćenje oka pobrinut će se da točno i precizno odradite ono što ste željeli; spojite se na internet, napišete mail i izradite dokument ili prezentaciju.

Slikovni rezultat za site: tobii dynavox USER STEVE

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".