Mišićna distrofija

Mišićne distrofije skupina su nasljednih mišićnih poremećaja koji dovode do slabosti mišića različite težine. Najčešće su Duchenneova i Beckerova mišićna distrofija koje se nasljeđuju genetski.

Osobe s mišićnom distrofijom imaju teškoće u samostalnom kretanju, prilikom uspinjanja ili silaženja po stepenicama i u podizanju iz sjedećeg položaja. S obzirom da se radi o progresivnoj bolesti, zahvaćen je sve veći broj mišića pa se tako na kraju osobe mogu kretati samo uz pomoć invalidskih kolica.

Mišićna distrofija može zahvatiti i srčani mišić te uzrokovati slabost organizma, zbog čega i zdravlje osoba oboljelih od mišićne distrofije može biti narušeno.

Mišićna je distrofija neizlječiva bolest, ali pomoću terapija i lijekova moguće je donekle olakšati život osobama oboljelim od ove bolesti. U svakodnevnom životu veću samostalnost osobe mogu postići uporabom asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije.

Proizvodi iz obitelji Tobii Dynavox za pomoć u svakodnevnom životu

Jedan od izuzetno vrijednih elektroničkih pomoćnika iz ove linije proizvoda, posebno osmišljen za osobe koje se ne mogu koristiti rukama su PCEye Mini i PCEye Plus. To je uređaj za praćenje oka koji korisnicima omogućuje pristup računalu služeći se samo pomicanjem pogleda. Pogodan je za rad na osobnim i prijenosnim računalima, kao i na tabletima.

Osobama koje imaju i poteškoća s govorom preporučujemo uređaje serije I+. To su komunikatori koji omogućuju  generiranje govora uz pomoć ugrađenog upravljanja očima, ali nude i mnogo više od toga. Uz njihovu pomoć možete se spajati na internet,  koristiti se elektroničkom poštom, tekstualnim porukama, chatom, Skype-om, telefonirati i još mnogo toga.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379
E-mail: info@eglas.hr

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Dozvole

 

 

Pratite novosti na našoj facebook stranici.