Mišićna distrofija

Mišićne distrofije skupina su nasljednih mišićnih poremećaja koji dovode do slabosti mišića različite težine. Najčešće su Duchenneova i Beckerova mišićna distrofija koje se nasljeđuju genetski.

Osobe s mišićnom distrofijom imaju teškoće u samostalnom kretanju, prilikom uspinjanja ili silaženja po stepenicama i u podizanju iz sjedećeg položaja. S obzirom da se radi o progresivnoj bolesti, zahvaćen je sve veći broj mišića pa se tako na kraju osobe mogu kretati samo uz pomoć invalidskih kolica.

Mišićna distrofija može zahvatiti i srčani mišić te uzrokovati slabost organizma, zbog čega i zdravlje osoba oboljelih od mišićne distrofije može biti narušeno.

Mišićna je distrofija neizlječiva bolest, ali pomoću terapija i lijekova moguće je donekle olakšati život osobama oboljelim od ove bolesti. U svakodnevnom životu veću samostalnost osobe mogu postići uporabom asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije.

Proizvodi iz obitelji Tobii Dynavox za pomoć u svakodnevnom životu

Jedan od izuzetno vrijednih elektroničkih pomoćnika iz ove linije proizvoda, posebno osmišljen za osobe koje se ne mogu koristiti rukama su PCEye Mini i PCEye Plus. To je uređaj za praćenje oka koji korisnicima omogućuje pristup računalu služeći se samo pomicanjem pogleda. Pogodan je za rad na osobnim i prijenosnim računalima, kao i na tabletima.

Osobama koje imaju i poteškoća s govorom preporučujemo uređaje serije I+. To su komunikatori koji omogućuju  generiranje govora uz pomoć ugrađenog upravljanja očima, ali nude i mnogo više od toga. Uz njihovu pomoć možete se spajati na internet,  koristiti se elektroničkom poštom, tekstualnim porukama, chatom, Skype-om, telefonirati i još mnogo toga.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".