Uređaji Serije I+

Serija I+ Tobii Dynavoxa sastoji se od dva uređaja za generiranje govora, I-12+ i I-15+. Njima se, ako je potrebno, može upravljati i pogledom pomoću ugrađenog uređaja za praćenje oka.

Uređaji serije I+ posebno su osmišljeni za pojedince s cerebralnom paralizom, Rettovim sindromom ili ALS-om te za osobe koje su pretrpjele moždani udar i ovise o potpomognutoj komunikaciji.

Podržavaju sve metode unosa podataka: pomoću dodira, prekidača, skeniranjem ili pogledom. Kompatibilni su s operativnim sustavima Windows 8.1 i Windows 10, a s njima ćete dobiti i Tobii Dynavox softver Communicator 5.

Ovi vam uređaji  omogućuju neprekinutu komunikaciju tijekom cijelog dana, gdje god se vi nalazili. Koristite ih kod kuće i u školi, na poslu ili na bučnoj tramvajskoj stanici, u krevetu ili za stolom. Koristite ih čak i na plaži, bez bojazni od pijeska ili vode.

Izdržljiv uređaj modernog dizajna

Serija I+ jednostavnih je linija i elegantnog dizajna. Uređaji se lako čiste, nema kablova i dijelova koji iskaču i koji bi mogli o nešto zapeti.

Uređaj je otporan na vlagu i upad sitnih čestica, a ekran je načinjen od posebnog stakla otpornog na ogrebotine. Ekran je osjetljiv i na najslabiji dodir, uz korištenje minimalne mišićne snage. SSD disk otporan je na udarce i omogućuje brzo podizanje sustava.

Idealno rješenje za svakodnevnu upotrebu u najrazličitijim uvjetima!

Baterije koje traju i traju

Baterije uređaja serije I+ traju i do devet sati, a mogu se zamijeniti bez prekida u radu. Tako omogućuju beskonačnu komunikaciju. Uz promjene u jačini osvjetljenja ekrana, stavljanje uređaja u stanje mirovanja i druge metode štednog načina rada, to je vrijeme moguće i produljiti.

Jasan i glasan, čak i u bučnom okruženju

Komunicirajte jasno, čak i u bučnom okruženju. Dva zvučnika emitiraju čist i jasan glas, čak i kod veće glasnoće. Uređaji serije I+ nemaju ventilatore, a time ni potencijalnog izvora buke. Iz zaista bogate palete sintetiziranih glasova izaberite onaj koji najbolje odgovara vašoj osobnosti.

Veliki izbor načina montaže

Uređaji serije I+ mogu se pričvrstiti za razne držače i podloge, a ekran se može samostalno okretati. Mogu stajati uspravno da biste njima mogli upravljati pogledom ili ih možete položiti za upravljanje dodirom, bez potrebe za montažom za podlogu. Postoji i ugrađena ručka za lakše prenošenje uređaja. U kompletu ćete dobiti i stalak koji se prilagođava montaži na stalke i držače Rehadapt i Daessy.

Funkcije Wake-on-GazeTM  i Sleep-on-GazeTM

Uz jedinstvene funkcije Wake-on-GazeTM  i Sleep-on-GazeTM  jednim pogledom možete staviti svoj uređaj u stanje mirovanja ili ga ponovno aktivirati. Dovoljno je usmjeriti pogled u gumb koji je smješten izvan ekrana.

Zahvaljujući tome, sada na primjer možete i bez pomoći njegovatelja čitati u krevetu prije spavanja. Kada ste gotovi, jednim pogledom isključite uređaj da vam ne smeta dok spavate i jednako ga lako ponovno samostalno uključite kad se probudite.

Ne odričite se društvenog života

Serija I+ daje vam punu slobodu izražavanja. Razgovarajte licem u lice ili komunicirajte online; uz pomoć različitih softvera i funkcija lako ćete se uključiti u svakodnevne razgovore, ali i kontaktirati s drugima preko elektroničke pošte, tekstualnih poruka, chata, Skype-a™ ili telefonski, uz pomoć Bluetooth® tehnologije.

Sami telefonirajte pomoću sintetiziranoga ili prirodnog govora te šaljite i primajte tekstualne poruke. Nema više potrebe za asistentom i napokon možete voditi privatne razgovore.

Budite društveni! Pišite mailove prijateljima i obitelji, posjećujte društvene stranice poput Facebooka i Twittera te javljajte prijateljima i obitelji što je novoga s vama preko bloga ili osobne web stranice. Tobii Dynavoxov jedinstveni softver za interakciju pogledom s funkcijom zumiranja i gotovim setovima kartica za Communicator i Compass omogućit će vam da se s lakoćom koristite Skypeom, Facebookom i ostalim aplikacijama društvenih mreža uz preciznost gotovo do veličine piksela.

Uređaji serije I+ imaju tri USB priključka, HDMI priključak za jednostavno povezivanje na vanjski ekran, te još nekoliko drugih priključaka.  Pomoću Wi-Fija i Etherneta možete se spojiti na internet bežično ili pomoću kabela. Svaki uređaj ima i dvije kamere; jedna je okrenuta prema naprijed, a druga prema korisniku.

Daljinsko upravljanje kućanskim uređajima

U Tobii Dynavoxove uređaje serije I+ ugrađeni su infracrveni moduli pa pomoću njih možete upravljati bilo kojim uređajem na daljinsko upravljanje. Upravljajte svjetlima, klima-uređajima, televizorom, telefonom, otvaranjem i zatvaranjem vrata i još mnogo čime. Sada to možete učiniti samo jednim pogledom ili dodirom ekrana.  

Automatska izrada sigurnosnih kopija

Gubitak setova kartica, datoteka, slika ili drugih podataka stvar je prošlosti. Uključena memorijska kartica automatski će napraviti sigurnosnu kopiju svih vaših važnih datoteka i mapa. Sigurnosna kopija podataka po vašem izboru može se raditi svakoga tjedna.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".