Boardmaker® Studio

Boardmaker® Studio osmišljen je za Windowse i donosi vam dobro poznate značajke programa iz obitelji Boardmaker®. To su tisuće slikovnih komunikacijskih simbola i mnogobrojni gotovi predlošci, obrasci i alati za rad s njima. Međutim, Boardmaker® Studio donosi i novi, jednostavniji i svjež izgled te mnoge nove funkcije i značajke s kojima ćete uštedjeti na trudu i vremenu.

Štedimo vaše vrijeme i trud

Boardmaker® Studio nudi stotine gotovih predložaka i obrazaca za različite aktivnosti, kao i korisne alate i funkcije koji će vam poslužiti u njihovom prilagođavanju ili izradi novih.

Koristite ga da biste učitali, uredili i poboljšali sve svoje aktivnosti za printanje u Boardmakeru, kao i većinu interaktivnih aktivnosti u programu Boardmaker® Plus!

Novo sučelje

Boardmaker® Studio donosi nov i svjež dizajn, za veću preglednost i jednostavnije korištenje. Pregledna alatna traka, istaknuti izbornici i ikone, pregledno organizirani gotovi obrasci i korisni alati za uređivanje aktivnosti i projekata, sve su to značajke koje će biti dobro poznate korisnicima programa iz paketa Microsoft© Office.

Nova upravljačka ploča Studio Connect

Studio Connect naziv je nove upravljačke ploče programa koja vam omogućava brz i jednostavan pristup aktivnostima na kojima radite. S upravljačke ploče također se možete trenutno povezati s drugim korisnicima na korisničkim stranicama BoardmakerAchieve.com.

S upravljačke ploče Studio Connect možete odmah započeti s izradom nove aktivnosti ili izabrati neki od mnogobrojnih predložaka pomoću kojeg ćete je izraditi, direktno pristupiti projektima na kojima radite ili isprobati gotovu aktivnost. Sve je to moguće samo jednim klikom na odgovarajuća četiri gumba koja su jasno istaknuta pomoću četiri osnovne boje.

Spremanje gotovih aktivnosti

Nakon što ste izradili svoje aktivnosti, možete ih spremiti na BoardmakerAchieve.com. Tako ćete imati pristup svojim aktivnostima i moći ćete ih preuzeti s bilo kojeg računala.

Možete i podijeliti najpopularnije aktivnosti s drugim stručnjacima kojima bi mogle dobro doći. Na ovim stranicama lako ćete pronaći i mnogo ideja za sebe, tisuće aktivnosti koje pokrivaju mnogobrojne teme, a izradili su ih stručnjaci poput vas.

Na stranicama BoardmakerAchieve.com možete pronaći korisne trikove i savjete, povezati se s drugim korisnicima programa, izmijeniti ideje te se uključiti u grupe kolega i entuzijasta.

Boardmaker® Studio – osnovni i dodatni paket

Sav sadržaj Boardmaker® Studia podijeljen je na dva dijela – osnovni paket (Studio Starters) i dodatni paket (Studio Additions).

U osnovnom paketu koji ste dobili s programom Boardmaker® Studio naći ćete preko 150 gotovih obrazaca i 60 gotovih uzoraka različitih aktivnosti. Na raspolaganju su vam i zgodni gotovi alati, zvučni efekti i nagrađene animacije koje im možete pridodati.

U dodatnom paketu (Studio Additions) pronaći ćete dodatne kolekcije PCS simbola u četiri različita stila.

U gotove obrasce za aktivnosti dovoljno je samo dodati simbole, tekst, pitanja i odgovore i imate gotovu aktivnost za printanje ili igranje na računalu. Obrasci su organizirani prema vrsti aktivnosti i nastavnom području. Kod gotovih uzoraka nije potrebno ništa raditi, dovoljno je pritisnuti gumb „Pokreni“ i započeti s igrom i učenjem.

Vrste aktivnosti su: umjetnost i kreativnost, knjige i prezentacije, kalendari, uzroci i posljedice, komunikacija, istraživanje, igre, obilježavanje i označavanje, kartice za lakše učenje, matematika, slaganje parova, rasporedi i nizovi, proučavanje riječi, itd.

Nastavna područja pokrivaju matematiku, čitanje, komunikaciju, znanost, društvene znanosti, pisanje, podučavanje, procjenu sposobnosti i drugo.

Zahtjevi softvera

Boardmaker® Studio kompatibilan je s operativnim sustavima Windows 2000, Windows XP, Windows 7, Windows 8 ili Windows 10. Za ovaj je softver potrebno 512 MB ili više radne memorije i 900 MB mjesta na tvrdom disku. Za vrijeme korištenja programa CD ne mora biti u optičkom pogonu (čitaču CD-a).

Za preuzimanje programa potrebno je 1.45 GB memorije. Ako se nakon instalacije s tvrdog diska ukloni originalni paket za preuzimanje, oslobodit će se 500 MB memorije.

Kompatibilnost s drugim programima iz obitelji Boardmaker®

Kartice za printanje napravljene u programima Boardmaker, Boardmaker Plus! i Boardmaker with Speaking Dynamically Pro možete prebaciti u Boardmaker Studio. Jednako je i s većinom interaktivnih kartica napravljenim u programima Boardmaker Plus! i Boardmaker with Speaking Dynamically Pro. Ovdje će možda trebati prilagoditi neke animacije.

Prebacivanje možda neće biti moguće za sve dodatke programa Boardmaker, Boardmaker Plus! i Boardmaker with Speaking Dynamically Pro.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.