Servus

Upravljanje okolinom uz pomoć glasa

Pametni sustav Servus  osobama pomaže na način da umjesto njih obavlja različite funkcije u domu. Na primjer, ako je osobama zbog drhtavih ruku ili premalih tipki na daljinskom upravljaču teško upravljati televizijom, klima-uređajem i sl., mogu zadati Servusu glasovnu naredbu i on će to učiniti umjesto njih. Dovoljno je da osoba kaže „Servus, upali TV.“, „Kanal 3“ ili „Tiše“ i Servus će to učiniti.

Servus omogućuje i korištenje telefona ili otvaranje vrata putem glasa, može ih podsjetiti da moraju uzeti lijek u određeno vrijeme, a u slučaju pada senzor će aktivirati poziv prema prijatelju, obitelji ili hitnoj službi kako bi pomoć stigla u najkraćem mogućem vremenu. Kako bi se osobe osjećale sigurnije u vlastitom domu, Servus nudi mogućnost aktiviranja alarma prilikom požara ili poplave. Uz Servus cijela obitelj može biti bezbrižna, a osobe treće životne dobi sigurnije, samostalnije i zadovoljnije.

Što je zapravo Servus?

Servus je elektronički sustav koji korisniku omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. Iako ga volimo nazvati osobnim elektroničkim pomoćnikom, Servus nije robot. Servus je sustav koji se sastoji od brojnih elektroničkih uređaja. Glavni dio sustava je centralna Servus jedinica koja može razgovarati s Vama i davati naredbe drugim uređajima koji kontroliraju Vaše kućne aparate i uređaje.

Jednostavne naredbe

Komunikacija sa Servusom vrlo je jednostavna, laka i intuitivna. Svatko može izvršiti određenu aktivnost jednostavnom glasovnom naredbom. Naša tehnička podrška će naredbe će prilagoditi potrebama korisnika.

Primjer dijaloga:

Korisnik: Servus!
Servus: Izvolite?
Korisnik: Upali televiziju.
                     Kanal tri.
                     Glasnije.
                     Otključaj vrata.
 Servus: Želite li da otključam vrata?
 Korisnik: Da. 
 Servus: Otključavam vrata.
 Korisnik: Hvala!
 Servus: Molim.

Servus nije ovisan o glasu korisnika

Posebna kvaliteta Servusa je u tome što je neovisan o govorniku, to jest nije ga potrebno posebno prilagođavati glasu korisnika. Servus će Vas slušati čak i ako Vam se glas izmijeni, na primjer zbog prehlade.

Vrhunska tehnologija za sve

Iako je zbog tehničke pozadine Servus vrlo napredan, za korisnika je sve jednostavno. Korisnik komunicira sa sustavom preko malog mikrofona, a Servus prikuplja te naredbe i izvršava ih. Za sve tehničke detalje brine se naša tehnička podrška. Ne može biti jednostavnije od toga!

Govori Vašim jezikom

Ako ste iz Italije, Vaš Servus govorit će talijanski jezik i razumjeti naredbe na talijanskom jeziku. Živite li u Amsterdamu, Servus će s Vama razgovarati na nizozemskom jeziku. Servus trenutno „govori“ hrvatski, engleski, njemački, talijanski, nizozemski i slovenski jezik. Uskoro će Servus biti dostupan i na francuskom i španjolskom. Ako Vam treba da Servus govori neki drugi jezik, molimo da nas kontaktirate.

Još žica? Ne.

Komunikacija s uređajima koji kontroliraju Vaše kućanske aparate provodi se isključivo putem postojećih električnih instalacija i stoga nisu potrebi dodatni kablovi. Također postoji bežična komunikacija. Baš zato instalacija Servus sustava u Vašem domu traje samo jedan dan.

Kontinuirana nadogradnja

Modularna arhitektura Servusa omogućava da korisnik može po želji naknadno dodati upravljanje nekim novih uređajima. Na primjer, korisnik može uložiti u Servus sustav koji omogućava upravljanje televizorom te paljenje i gašenje svih svjetala u njegovoj sobi. Sljedeće godine on npr. može proširiti funkcionalnost Servusa tako da mu se doda upravljanje ulaznim vratima, klima uređajem i dodatnim svjetlima u dnevnom boravku.

Ništa nije nemoguće

Što sve Servus može učiniti za Vas?

Svjetla

Servus može upravljati svim svjetlima kojima želite da upravlja. Nije bitno radi li se o svjetlu za čitanje ili samostojećoj lampi, prilagodit ćemo ga da sluša Vaše naredbe. Naravno, Vaši prekidači za upravljanje svjetlom i dalje ostaju u funkciji, Servus Vam samo dodaje još jednu mogućnost - da svjetlom upravljate vlastitim glasom.

Telefon

Pozovite osobe iz svog telefonskog imenika ili samo izgovorite broj telefona koji želite birati. Kako bi nazvali Vašeg prijatelja sve što morate reći je: „Servus, pozovi Ivana“. Trebate li doktora dovoljno je reći: „Servus, pozovi mog doktora“. Nakon što Vas zamoli da potvrdite naredbu, Servus će Vas spojiti sa željenom osobom. Isto tako možete primati i prekidati pozive jednostavnim glasovnim naredbama.

Televizija

Upali televiziju, promijeni kanal, upali teletext, upravljaj jačinom zvuka... Sve funkcije koje ima Vaš daljinski upravljač mogu biti preusmjerene u glasovne naredbe. Dakle, ne morate kupovati TV uređaj s najmodernijom tehnologijom kako bi kanal promijenili glasovnom naredbom. Servus može učiniti isto s televizijom koju trenutno imate.

Ulazna vrata

Ova funkcija kombinira video nadzor s daljinskim otvaranjem vrata. Kada netko pozvoni, možete reći Servusu da na televiziji prikaže sliku Vaših ulaznih vrata kako biste vidjeli tko je pozvonio. Kada odlučite da ćete toj osobi dozvoliti ulazak, dovoljno je reći „Servus, otključaj vrata“. Ova funkcija je izuzetno bitna za osobe s invaliditetom koje često ostaju same doma, a ne mogu samostalno otvoriti vrata.

IR uređaji

Televizija je samo jedan primjer uređaja koji se može kontrolirati infracrvenim svjetlom, ali postoje i drugi uređaji koji to podržavaju. Dakle, ako kupite novi TV set, DVD, liniju ili neki drugi uređaj s daljinskim upravljanjem, programirat ćemo Servus sustav da nauči te kodove i upravlja i tom opremom. Nema granica broju uređaja kojima Servus može upravljati.

Klima uređaj i grijanje

Odaberite željenu postavku na klima uređaju i aktivirajte ju s jednom jednostavnom naredbom. Postane li hladno, možete reći „Servus, uključi grijanje“. Sve postavke su bazirane na Vašim željama (temperatura, brzina ventilatora...) i ne morate ih svaki put ponavljati, Servus ih pamti.

Surfanje internetom

Internet nas okružuje. Uz pomoć Servusa možete surfati internetom u potpunosti bez pomoći ruku, bez potrebe za korištenjem tipkovnice ili računalnog miša. Sve što trebate je davati glasovne naredbe. Servus će omogućiti da otvarate poveznice, nove stranice, pomičete tekst, povećavate veličinu slova i puno više. Svim navedenim aktivnostima možete upravljati glasovnim naredbama.

Neograničene mogućnosti

Ne postoje granice kada su u pitanju mogućnosti Servus sustava. Na primjer, po Vašoj naredbi Servus može spustiti ili podići rolete. Štoviše, jedna naredba je dovoljna da Servus učini više radnji. Na primjer, po vašoj naredbi „Servus, želim se opustiti“, Servus može prigušiti svjetla, spustiti rolete i uključiti glazbu.

Pogledajte kratki video o tome kako Servus olakšava život osobama s invaliditetom!

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".