Memory malog znalca

Edukativne igre za djecu

Što je Memory malog znalca?

Osim što je igra važan izvor djetetove radosti, ona predstavlja i važno sredstvo učenja. Memory malog znalca je aktivnost koja je osmišljena kao idealna prilika u kojoj se igra može iskoristiti kao prilika za usvajanje novih znanja prije početka formalnog obrazovanja.

Ta je aktivnost zamišljena kao pomoć u upoznavanju djece s elementima koji čine svijet oko njih, a neki od njih su životinje, voće i povrće, odjevni predmeti, prijevozna sredstva i dijelovi tijela. Ova klasična igra, osim što omogućava vježbanje pamćenja i koncentracije, djeci pruža mogućnost da kroz igru primaju nove informacije i usvajaju pojmove iz različitih kategorija.

Koje vještine ovaj program razvija?

  • pamćenje
  • koncentracija
  • uočavanje detalja
  • uočavanje sličnosti i različitosti

 

Kako se Memory malog znalca koristi?

Glavni izbornik nudi mogućnost odabira kategorije u kojoj želimo zaigrati memory. Ponuđene kategorije su Voće i povrće, Životinje, Prijevozna sredstva, Odjevni predmeti i Dijelovi tijela. Odabirom željene kategorije, otvara se memory s elementima koji pripadaju toj kategoriji. Kartice s elementima su položene licem prema dolje pa je cilj odabrati kartice, pamtiti što je na njima prikazano i spajati one s istim prikazanim elementima, a svi navedeni koraci utječu na razvijanje sposobnosti uočavanja sličnost i različitosti te razumijevanja pravila po kojem uparujemo elemente.

Moguće je odabrati broj parova kartica koji želite koristiti pri igranju, čime igru prilagođavate djetetovim mogućnostima i potrebama. Također, bilo bi dobro da pri otvaranju kartica učitelji imenuju prikazane elemente kako biste utjecali na djetetovo usvajanje novih pojmova i bogaćenje rječnika.

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".