Boardmaker® v.6

Boardmaker® je odlična kombinacija jednostavnog programa za crtanje i baze podataka s više od 4500 PCS slikovnih komunikacijskih simbola. Simboli su dostupni u crno-bijeloj varijanti ili u boji, na 44 jezika. S Boardmakerom dobivate i više od 350 obrazaca za printanje i gotovih kartica.

Pomoću njega možete izrađivati komunikacijske kartice, rasporede, vježbe, slikopriče i zabavne igre. Možete se koristiti već gotovim predlošcima, stvarati vlastite ili prilagođavati postojeće. Oni su pogodni za rad s djecom s posebnim potrebama, ali su praktični i kao pomoć u radu i nastavi s djecom, bez obzira na njihove sposobnosti.

Ideje za primjenu

Pomoću Boardmakera možete izraditi slikovne priče za razvoj socijalnih vještina kod djece s poremećajima iz autističnog spektra. Možete im izraditi i različite slikovne popise, rasporede i slično. Za djecu koja već čitaju, slikama se mogu pridodati i riječi.

Program pruža mogućnosti izrade različitih materijala za razvijanje obrazovnih, funkcionalnih i socijalnih vještina. Tako nudi već gotove predloške za igre spajanja srodnih pojmova, razvrstavanje predmeta po temama, vježbe učenja brojanja dodavanjem i oduzimanjem sličica, obrasce za izradu priča sa slikama. Materijale možete izmisliti i izraditi i sami.

Pomoću slikovnih komunikacijskih simbola mogu se izraditi listići ili knjige za vježbe čitanja koji su odlični za početnike u čitanju. Pošto su mogućnosti kombiniranja slikovnih simbola, slova i riječi neograničene, Boardmaker je pogodan i za izradu materijala koji služe za pripremu učenja čitanja. S lakoćom ćete izraditi i stranice ili knjige s pričama i pjesmicama za predškolce koristeći već gotove predloške ili kreirajući svoje.

Učenje engleskog jezika uz Boardmaker veselo je i zabavno. Za učenje jezika mogu se izraditi kartice za lakše memoriranje riječi, igre pronalaženja i spajanja pojmova materinjeg i engleskog jezika te razne vrste radnih listića, pomoćnih materijala i zabavnih obrazaca.

Alati koji štede vaše vrijeme

Boardmaker® je razvijen i usavršen s ciljem da vam uštedi vrijeme pri izradi i prilagodbi materijala za učenike. Evo samo nekih korisnih alata:

  • pretvori u simbol – funkcija koja prilikom tipkanja automatski ubacuje simbole u tekst,
  • zamijeni mjesta – pomoću ove funkcije možete trenutno promijeniti sadržaj, izgled ili radnju između dva ili više gumba,
  • vuci i ispusti – uz pomoć ove funkcije preuzmite slike s interneta ili svog digitalnog fotoaparata,
  • izmiješaj – za izradu aktivnosti slaganja po vrstama i kartica za tombolu,
  • alat za crtanje linija – iscrtajte pune ili isprekidane linije za radne listiće i materijale za izrezivanje.

Stvarajte i prilagođavajte

U Boardmakerovu bazu simbola možete dodavati svoje simbole, digitalne fotografije ili druge grafičke elemente. Možete i kombinirati elemente različitih slikovnih komunikacijskih simbola da biste stvorili nove simbole prema svojim potrebama, a ako vam je potrebno još simbola, potražite i dodatne zbirke PCS simbola.

Stvarajte priče, jezične vježbe, igre i još mnogo toga pomoću kombinacije slikovnih komunikacijskih simbola, fotografija ili ilustracija.

Možete prilagođavati gumbe pomoću isprekidanih i punih linija ili obruba u boji. Moguće je instalirati i simbole karakteristične za pojedine zemlje, poput onih za blagdane, poznate osobe, hranu i novac. Materijale za izrezivanje lako je rezati po isprekidanim linijama koje je moguće nadodati.

Ovo su samo neke od funkcija softvera Boardmaker®. Poigrajte se i istražite i sami i pronađite još mnogo toga što će vam olakšati rad i učiniti ga još zabavnijim!

Zahtjevi softvera

Boardmaker® je kompatibilan s operativnim sustavima Windows 2000, Windows XP, Windows 7, Windows 8 ili Windows 10, te Mac OS X 10.4.11 ili novijom verzijom – kompatibilan s Mac OS 10.7.X (Lion) i Yosemite OS 10.10.

Za ovaj je softver potrebno 256 MB radne memorije i 1 GB mjesta na tvrdom disku. Za vrijeme korištenja programa CD mora biti u optičkom pogonu (čitaču CD-a).

 

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.