BeamZ

Glazbeni uređaj koji omogućuje svima da dožive stvaranje glazbe

Što je BeamZ?

BeamZ je interaktivni glazbeni sustav s laserskim zrakama koji i uz najmanji pokret osobe koja ga svira proizvodi najrazličitije zvukove i glazbu. Sastoji se od laserskog kontrolera i pratećeg softvera koji omogućuju korisnicima svih dobnih skupina i svih motoričkih te kognitivnih sposobnosti reprodukciju glazbe pomoću stotina glazbenih instrumenata.

BeamZ je zbog svog univerzalnog dizajna dostupan svima, bez obzira na dob ili teškoću koju osoba ima. Iako BeamZ koriste i osobe bez teškoća, on je prvotno osmišljen upravo za djecu s teškoćama.

Pozitivan učinak stvaranja glazbe

Poznato je da slušanje ili bavljenje glazbom ima iznimno pozitivan učinak na čovjeka. Korištenjem BeamZ glazbenog uređaja potiče se razvoj spoznaje, motorike i socijalnih vještina te se korisnicima osigurava dodatna motivacija. BeamZ nudi i mogućnost sudjelovanja u stvaranju glazbe i kreativne ekspresije putem pokreta kroz više od 50 različitih pjesama koje uključuju mnoge glazbene stilove, vrste i instrumente, ali i opciju da se urede i stvore nove, interaktivne pjesme. Uređaj prati i priručnik s aktivnostima koje terapeuti mogu provoditi sa svojim korisnicima.

Kako BeamZ funkcionira?

BeamZ glazbeni uređaj funkcionira tako da svaka od četiri laserske zrake odgovara jednom instrumentu ili zvuku koji korisnik svira rukom dodirujući zraku. Kad korisnik makne svoju ruku, glazba prestaje. Iako je korisnikova interakcija s laserskim zrakama nasumična, uređaj osigurava da glazba uvijek bude harmonična.

BeamZ se, osim prekidanjem laserskih zraka rukom, može svirati i uz vanjske prekidače spojene na računalo, prilagođene tipkovnice, uređaje za praćenje pogleda i drugo. Na laserskom kontroleru nalaze se i tipke sa svim glavnim funkcijama pomoću kojih se, primjerice, može snimati glazba ili prijeći na drugi set glazbala. Tipke za razne funkcije oblikovane su na više načina pa ih i osobe s oštećenjem vida mogu lako upamtiti i koristiti.

Video demonstracija BeamZ uređaja za stvaranje glazbe

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili pošaljite upit klikom na "Pošaljite upit".

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.