Trackball SimplyWorks i Trackball Optima

Zamjena za rad s računalnim mišem

Upravljačka kuglica ili trackball namijenjena je osobama s motoričkim teškoćama ruku, kao i onima kojima je u poslu važna preciznost i fini pokreti kursora.

Za rad s trackballom potrebna je minimalna mišićna snaga, a ruka može opušteno ležati na ergonomski oblikovanom postolju. I najmanji dodir kuglice pretvara se u precizan pokret kursora na ekranu.

Za rad nije potrebna ni ravna podloga, niti velika površina na kojoj će stajati. Za dodatnu udobnost i lakši rad, moguće je dodati i vanjske prekidače.

Bežična verzija i klasični model

Upravljačka kuglica ili trackball dostupna je u dva modela. Odaberite klasični model Optima ili bežični model SimplyWorks.

Kome je namijenjen trackball?

Upravljačka kuglica ili trackball namijenjena je osobama s motoričkim poteškoćama ruku. Pogodna je i za stručnjake koji se bave grafičkim podacima, crtanjem i projektiranjem, kao i onima kojima je važna preciznost i fini pokreti kursora.

Rad na računalu puno je lakši jer je dovoljno držati ruku na ergonomski oblikovanoj podlozi i upravljati pokretima dlana, palca ili drugih prstiju, bez dodatnog pomicanja ruke.  Za rad je potrebna minimalna snaga pa i najslabiji dodir pokret kuglice pretvara u precizan pomak kusora na ekranu. Zato je ovo idealno rješenje za sve korisnike koji imaju problema s finom motorikom ruku.

Koje su prednosti trackballa Optima i SimplyWorks?

Kod rada s upravljačkom kuglicom nije potrebna ravna podloga, niti velika površina na kojoj će stajati. Površina na kojoj će stajati zapravo je jednaka veličini samog uređaja, jer za razliku od miša, ovdje nije potrebno pomicati ruku zajedno s uređajem.

Kod miša se može dogoditi i da dođete do kraja njegovog „dosega“ na ekranu pa ga morate podignuti s podloge i opet položiti da biste nastavili s radom. Kod upravljačke kuglice ruka se ne miče, a lagani dodir po njezinoj površini pretvara se u pomake kursora. Optima i SimplyWorks koriste optičku tehnologiju za finu i preciznu kontrolu kursora.

Pošto upravljačka kuglica ne ovisi o površini na koju je položena, možete je držati i u rukama ili u krilu. Više ne trebate brinuti da zbog neravne površine nećete moći neometano raditi.

Uređaj ne morate držati u ruci da biste pritisnuli neki od tri dodatna gumba, a gumbi za lijevi i desni klik mogu se spojiti i na vanjske prekidače.

Rad s trackballom Optima i SimplyWorks

Na ergonomski oblikovanom postolju nalazi se velika kuglica i tri gumba. Pomicanjem kuglice pokreće se kursor na ekranu. Besprijekorno glatki pokreti kugle pretvaraju se u precizne pomake kursora.

Pritisak na lijevi crveni gumb ima funkciju lijevog klika, a pritisak na desni žuti gumb desnog klika. Sa strane se nalaze utičnice za vanjske prekidače pa se gumbima može upravljati i tako. U sredini se nalazi plavi gumb koji služi za zadržavanje funkcije povlačenja uz samo jedan pritisak. To znači da više nije potrebno držati pritisnuti gumb cijelo vrijeme povlačenja objekata po ekranu. Svi su gumbi malo udubljeni pa ih nije moguće nehotice pritisnuti.

Radna udaljenost upravljačkih kuglica Optima i SimplyWorks može biti do 20 m.

Pogledajte demonstraciju korištenja uređaja!

Brza i jednostavna instalacija

Za instalaciju upravljačke kuglice nisu potrebni driveri. Uređaj je dovoljno priključiti na računalo pomoću priloženog USB priključka. U slučaju da vam USB priključak ne odgovara, u paketu ćete dobiti i adapter za PS2 priključak.

Ovaj je uređaj kompatibilan sa svim vrstama računala (PC, Mac), tabletima – Android i Chromebook-ovima.

Izdržljivi uređaj

Upravljačka kuglica robusna je i izdržljiva, bez mehaničkih dijelova koji se lako troše. Zato ćete je moći koristiti godinama. Njezina litij-ion baterija može se puniti preko USB priključka koji ste dobili u paketu. Veliko podnožje (90 x 64 x 18 mm) daje joj stabilnost.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".