Sveobuhvatno edukacijsko računalo

Kompletno računalno rješenje za svaku skupinu i učionicu!

Što je Sveobuhvatno edukacijsko računalo?

Sveobuhvatno edukacijsko računalo (All in One Computer - AIO, eng.) namijenjeno je prvenstveno poticanju dječjeg razvoja uz pomoć softverskih rješenja koja su pomno odabrana od strane stručnjaka edukacijsko rehabilitacijskog profila.

Ovo računalo namijenjeno je djeci tipičnog razvoja i djeci s teškoćama u razvoju te stoga može biti savršeno rješenje za stvaranje inkluzivnih uvjeta u skupini ili razredu.

Odabrane softvere možete pronaći unutar 4 kategorije koje potiču različita područja dječjeg razvoja:

  • Ispeci pa reci - komunikacijski i jezično-govorni razvoj
  • Brojke i šojke - usvajanje vještina iz područja prirode i matematike
  • Vješta Ana - razvoj osobnih i socijalnih kompetencija
  • Kod po kod - igrica - razvoj osnovnih računalnih koncepata i digitalne pismenosti 

Kroz 31 dostupan softver potiču se različite vještine poput fonološke svjesnosti, čitanja s razumijevanjem, razumijevanja pojma količine, provođenje osnovnih matematičkih operacija, baratanja novcem, predvještina računalnog programiranja i dr.

Važno je naglasiti kako se odabir softvera temeljio na odgojno-obrazovnim ishodima koji su definirani putem kurikuluma predškolskog odgoja i obrazovanja te kurikuluma pojedinih nastavnih predmeta i međupredmetnih tema. 

Osim što računalo sadrži veći broj igara namijenjenih poticanju određenih vještina, u njemu možete pronaći i program Boardmaker Studio pomoću kojeg je moguće izraditi velik broj raznolikih interaktivnih aktivnosti kojima je moguće poticati dječji razvoj u skladu s njihovim potrebama.

Sveobuhvatno edukacijsko računalo sadrži i softver Mala Banka, prvi cjeloviti softver koji prikazuje hrvatsku valutu kunu i poučava različite vještine poput prepoznavanja različitog novca i primjene matematičkih znanja u situacijama korištenja novca te uvodi igrača u svijet kupnje. 

Prednost ovog računala je svakako mogućnost prilagodbe njegova korištenja djeci s različitim potrebama. Iz tog razloga računalo sadrži zaslon osjetljiv na dodir, uređaj koji omogućuje upravljanje pogledom te je na njega moguće spojiti sklopke i joystick kako bi svoj djeci bilo omogućeno korištenje računala.

Kako biste se lakše snašli na računalu i dobili dodatne ideje o tome na koji način je moguće virtualno poticanje kombinirati s onim u stvarnim situacijama, kreiran je priručnik "Računalo nas uči" koji sadrži pregled aplikacija s istaknutim vještinama i dodatnim objašnjenjima o načinu korištenja.

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".