TD Snap + Core First

TD Snap + Core First je softver za komunikaciju temeljenu na simbolima osmišljen na način da bude najinovativnije rješenje dostupno na tržištu.

Slikovni rezultat za snap + core first

Na koji način TD Snap + Core First omogućuje osobi da ostvari svoje potencijale?

Učenje jezika, postizanje pismenosti i postajanje neovisnim u komunikaciji različite su razine kojima je potrebno ovladati. Tobii Dynavox Snap + Core First omogućuje svojim korisnicima komunikaciju bez obzira na kojoj se od navedenih razina nalaze. Kako se razvijaju vještine korisnika, na taj način šire se i mogućnosti u softveru TD Snap + Core First.

Osmišljen je kao intuitivno i uzbudljivo softversko rješenje koje komunikaciju korisnika temelji na simbolima. Ovaj softver sadrži širok raspon unaprijed dizajniranih postavki gumba, cijeli niz glasova koje je moguće koristiti te besplatnu rezervu za pohranu podataka. Na taj način korisnici ne moraju brinuti o kompliciranom namještanju postavki, već jednostavno mogu preuzeti aplikaciju i početi komunicirati.

Screenshot of Snap Core First

Zašto je TD Snap + Core First vaš prijatelj u komunikaciji?

 • Možete odmah početi komunicirati.
  S obzirom da TD Snap + Core First sadrži različite alate i podršku, kao što su brze fraze, sržni rječnik i teme, korisnik odmah može početi koristiti svoj komunikator i uključiti se u interakciju.
 • Stvoren je da bi bio najbolji.
  Tijekom godina provedena su testiranja i prikupljanja povratnih informacija korisnika kako bi TD Snap + Core First zadovoljio sve potrebe svojih korisnika na što učinkovitiji način.
 • Osmišljen na način da poveća samopouzdanje korisnika.
  Laka navigacija, uvijek dostupna alatna traka te činjenica da za njegovo korištenje nisu potrebne upute karakteristike su koje omogućuju korisniku da s komunikacijom započne odmah i da pritom bude uspješan.
 • Osmišljen za jednostavnu prilagodbu i dosljednost.
  Novo korisničko sučelje za jednostavnu izmjenu standardnih funkcija nudi opciju i brzog pronalaženja riječi.

Slikovni rezultat za snap + core first

Kome je TD Snap + Core First namijenjen?

TD Snap + Core First osmišljen je kako bi bio što lakši za korištenje, kako za korisnika, tako i za njegove komunikacijske partnere. Tobii Dynavox Snap + Core First olakšat će komunikaciju osobama svih dobnih skupina koje imaju govorno-jezične i komunikacijske teškoće, uključujući osobe s poremećajima iz spektra autizma, sindromom Down, cerebralnom paralizom i intelektualnim teškoćama.

Slikovni rezultat za site: tobii dynavox snap + core first user

Što TD Snap + Core First čini jedinstvenim?

TD Snap + Core First osmišljen je na temelju dosadašnjih postignuća Tobii Dynavoxa u području potpomognute komunikacije. Prilikom dizajniranja ove aplikacije fokus je bio na zadovoljavanju potreba onih korisnika koji se služe komunikacijom baziranom na simbolima.

Na koji način TD Snap + Core First korisnika čini uspješnim u komunikaciji?

Prednosti TD Snap + Core Firsta proizlaze iz njegovih značajki kao što su dosljedna uporaba jezičnog okvira sa sržnim rječnikom, brzi izrazi, popis riječi i tipkovnica, što korisnicima omogućuje prirodnu interakciju.

Softver pomaže korisniku kontinuirano širiti vokabular i razvijati vještine komunikacije te iskoristiti prednost motoričkog učenja sustavnim i namjernim uvođenjem novog vokabulara. Navedeno korisniku omogućuje da uvijek pronađe vokabular i potrebne riječi.

Softver je izgrađen na tri temeljna stupa koja grade komunikacijski uspjeh: rast, uključenost i pismenost.

Slikovni rezultat za site: tobii dynavox snap + core first

TD Snap + Core First pomaže korisnicima unaprijediti pismenost

Statistički gledano, razine pismenosti veoma su niske kad govorimo o djeci i osobama koje koriste potpomognutu komunikaciju. Prema američkom istraživanju iz 2010. godine koje su proveli B. Foley i Julie A. Wolter pod nazivom „Literacy Intervention for Transition-Aged Youth: What Is and What Could Be“, 90% učenika u Americi koji imaju kompleksne komunikacijske potrebe prilikom prelaska u odraslu dob nemaju uspješno razvijene vještine funkcionalne pismenosti.

Niže razine pismenosti ograničavajući su činitelj u svim aspektima života: obrazovanju, neovisnosti i raznim životnim prilikama. Uz pomoć softvera TD Snap + Core First roditelji, učitelji i terapeuti mogu s djetetom raditi na unapređivanju njegovih komunikacijskih vještina, ovladavanju jezikom i postizanju potrebnih razina pismenosti.

Potaknuti uključivanje u interakciju

TD Snap + Core First omogućuje korisnicima brzo uključivanje u razgovor u stvarnom vremenu, dijeleći svoje ideje i mišljenje o temama koje su im zabavne i važne. U ovom softveru korisnik brzo i lako može pronaći potrebne poruke na svakoj razini komunikacijskih mogućnosti jer softver sadrži spektar tema za različite situacije i događaje što korisnika potiče na komunikaciju.

Povezana slika

Dodaci uz TD Snap + Core First

 • Core First Pathways je besplatan, prateći softver sa savjetima za uspješniju komunikaciju i osiguravanje podrške na korisnikovom putu prema unapređivanju pismenosti. Radi se o interaktivnom alatu za postavljanje ciljeva, planiranje lekcija i materijala i kreiranje videozapisa koji čine korisnika uspješnijim.

Da biste više saznali o ovom pratećem softveru, posjetite ovu poveznicu.

 • Core Word Lessons i Core Word Books su besplatni prateći materijali za korisnike softvera Snap + Core First u kojima su lekcije usmjerene na postizanje tri cilja: naučiti korisnika što koja riječ znači i za što se koristi, položaj riječi u softveru i kako se riječi slažu u rečenicu.

Više informacija o Boardmaker Core First Learning dostupno je na ovoj poveznici.

 • Sve izrađene materijale i pagesetove moguće je pohraniti na stranici myTobiiDynavox.com, bez straha da će se nešto izgubiti. Na taj način roditelji i stručnjaci mogu uvježbavati uređivanje pagesetova.

 

 • Program za pristupačno učenje čitanja i pismenost osmišljen je na Penn State University, znansteno je utemeljen, a cilj mu je poučavanje neverbalnih učenika koji koriste potpomognutu komunikaciju temeljnim vještinama čitanja.

Više informacija o programu potražite na ovoj poveznici.

 • Aplikacija Boardmaker Student Center nudi niz alata kao podršku logopedima i edukacijskim rehabilitatorima koji poučavaju učenike koji koriste potpomognutu komunikaciju. Putem stranice Boardmaker Online logopedi i edukacijski rehabilitatori mogu svojim učenicima zadati različite zadatke, a učenici ih mogu rješavati putem aplikacije Boardmaker Student Center

Dodatne informacije o stranici Boardmaker Online dostupne su putem ove poveznice.

 • Postoji obilje snimljenih i webinara uživo namijenjenih stručnjacima dostupnih na ovoj stranici, u rasponu od početnih do naprednih.

Moguće ga je koristiti na više različitih načina

TD Snap + Core First moguće je koristiti bez obzira na način korištenja računala – direktan unos pomoću zaslona osjetljivog na dodir, klika miša, virtualnog klika zadržavanjem na željenoj ikoni, joystickom ili pomicanjem pokazivača pokretima oka.

Za korisnike kojima je upravljanje računalom putem ruku izazovno, pogodan je način rada putem upravljanja pogledom. Da bi to bilo moguće, tu su uređaji PCEye Plus ili uređaji serije I+.

Povezana slika

Ako se potrebe korisnika mijenjaju tijekom dana, moguće je promijeniti i način rada. Na primjer, ujutro je moguće koristiti upravljanje dodirom, a upravljanje pogledom poslijepodne.

Isprobajte besplatno

Isprobajte TD Snap + Core First na 30 dana potpuno besplatno. Za preuzimanje softvera kliknite ovdje.

Početnik ste u korištenju Snap + Core Firsta?

Preuzmite besplatan priručnik na engleskom jeziku putem ove poveznice.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".

 

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.