Serwantess komunikator

Što je Serwantess komunikator?

Serwantess komunikator namijenjen je osobama koje nisu u mogućnosti govoriti. Radi se o softveru koji je potrebno instalirati na računalo korisnika putem Windowsa i zatim na računalo spojiti uređaj za praćenje pogleda, npr. Tobii PCEye Plus ili Tobii PCEye Mini. Na taj način Tobii uređaj i Serwantess komunikator osobi omogućuju komunikaciju s osobama u okolini. S obzirom da se Serwantess komunikator može povezati sa sustavom Servus, osobe mogu upravljati svojim domom i pomoću pogleda.

Kako koristiti Serwantess komunikator?

Osoba gleda u zaslon računala ili tablet na na kojem je instaliran Serwantess komunikator. Tobii uređaj za praćenje pogleda je također spojen na računalo. On prati pokrete očiju osobe i umjesto miša pomiče kursor po zaslonu.

Kako osoba pogleda određeno slovo na zaslonu, ono se ispisuje u gornjem okviru. Na taj je način osobi omogućeno stvaranje riječi i rečenica. Nakon što osoba napiše ono što je htjela, može pokrenuti izgovaranje izraza ili rečenice.

U Serwantess komunikatoru već postoji i izbornik brzih izraza koji se mogu koristiti za brzu komunikaciju. Radi se o izrazima koji se često koriste u svakodnevnoj komunikaciji, a njihov odabir u brzom izborniku skraćuje osobi potrebno vrijeme za pisanje rečenica, što ujedno komunikaciju čini bržom i praktičnijom.

Kome je namijenjen Serwantess komunikator?

Serwantess komunikator prvenstveno je namijenjen odraslim, pismenim osobama koje nisu u mogućnosti govoriti, a za upravljanje komunikatorom mogu koristiti pogled, odnosno pomicanje očiju. Tako je Serwantess komunikator prikladan za osobe oboljele od ALS-a, težih stadija mišićne distrofije ili multiple skleroze, za osobe koje su pretrpjele moždani udar i sl.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili pošaljite upit klikom na "Pošaljite upit".

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.