Sensory Eye-FX

Sensory Eye-FX je softver koji sadrži 30 aktivnosti, a osmišljen je za djecu i osobe koje tek počinju koristiti upravljanje pogledom za pristup računalu. Nudi im mogućnost uvježbavanja vještina i metoda za upravljanje pogledom.

Slikovni rezultat za SENSORY EYE FX

Aktivnosti u ovom softveru podijeljene su na sljedećih 5 razina:

    • Pokretanje praznog zaslona – aktivnosti koje korisnicima omogućuju istraživanje uzroka i posljedice. Kad korisnik gleda u zaslon, na zaslonu se nešto događa. Kad ne gleda u zaslon, zaslon je prazan. Usvajanje koncepta uzročno-posljedičnog odnosa temelj je za učenje upravljanja pogledom.

 

    • Premještanje objekata – aktivnosti premještanja objekata uvode nove aktivnosti povezane s upravljanjem pogledom, kao što su klikanje i osnovno ciljanje objekata na zaslonu. Pomoću ovih aktivnosti korisnici će razviti razumijevanje o tome kako pogled potiče odgovor nekog sadržaja na zaslonu, u točno određenom području.

 

    • Fokusiranje određenih zona – aktivnosti koje potiču razvoj sposobnosti ciljanja određenih područja zaslona, što je važan korak u učenju upravljanja kontrolom miša. Cilj ovih aktivnosti je unaprijediti mogućnost fiksacije pogleda kako bi se postigla veća razina kontrole i točnosti, a ujedno se omogućuje i uspješna kalibracija pogleda.

 

    • Aktivno istraživanje – korisnike je važno motivirati za korištenje pogleda kako bi upravljali zaslonom računala. Aktivnosti u kojima se korisnicima omogućuje aktivno istraživanje na zaslonu omogućuju upravljanje većom površinom zaslona i zabavljanje koristeći samo svoj pogled.

 

  • Kontrolirano ciljanje – aktivnosti koje korisnicima omogućuju postizanje veće kontrole prilikom upravljanja pogledom, veće točnosti i boljeg razumijevanja funkcije klikanja.

Sensory Eye-FX je softver posebno razvijen za upravljanje pogledom. Pomaže svojim korisnicima razviti razumijevanje uzročno-posljedičnih odnosa u smislenim i zabavnim aktivnostima. U sve ove aktivnosti moguće se uključiti bez potrebe za kalibracijom pogleda.

 

Koristeći ovaj softver korisnici će biti u mogućnosti razviti sve potrebne vještine kako bi mogli pristupiti svom računalu, tabletu ili uređaju za komunikaciju i upravljati njima isključivo putem pogleda, koristeći sve funkcije pokazivača miša koje su inače dostupne putem običnog miša ili zaslona osjetljivog na dodir.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati i video o softveru Sensory Eye-FX:

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".

 

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.