QuickTalker komunikatori

QuickTalker FT komunikatori su lagani i praktični, prijenosni uređaji za generiranje govora. Namijenjeni su korisnicima smanjenih jezično-govorne sposobnosti, a služe kako bi im olakšali svakodnevnu komunikaciju s okolinom.

Ovisno o modelu, na njih se mogu snimiti od 23 do 103 različite poruke, te se može pohraniti od 6 do 20 minuta snimljenog materijala.

Obilježja komunikatora

Jednostavni za uporabu, te lako prenosivi zbog male težine i integrirane ručke, mogu se koristiti bilo gdje i bilo kada. Pomoću njih učenici mogu brzo i lako započeti komunikaciju, a zbog modernog dizajna i praktičnosti idealni su za djevojčice i za dječake bilo kojeg uzrasta.

Komunikatori se mogu u potpunosti individualizirati te se u polja za poruke unijeti vlastite slike ili tekst.

Nova generacija QuickTalker Feather Touch komunikatora ima ugrađenu Feather Touch membranu koja se aktivira na najlakši dodir i najmanje prste, olakšavajući komunikaciju skoro svakoj osobi.

Različite konfiguracije

Komunikatori QuickTalker FT dolaze u 3 različite konfiguracije. Sva tri modela imaju 5 razina snimanja, a s brojem polja pojedinog modela raste i ukupno vrijeme snimanja i maksimalan broj poruka.

 

 

Snimanje i reprodukcija poruka

Najvažniji dio svakog QuickTalker FT komunikatora su tipke za snimanje i reprodukciju poruka. Broj tipki i broj poruka koje je moguće snimiti varira ovisno o modelu. Svaki model ima i 3 tipke za sržni vokabular, odnosno tipke s osnovnim porukama na koje se preporučuje snimiti one poruke koje se često koriste u komunikaciji poput pozdrava, čestih pitanja i slično. Ove tri tipke uvijek ostaju iste, neovisno o odabranoj razini.

Više razina snimanja omogućuje da se unaprijed snime različite grupe poruka koje se mogu jednostavno izmjenjivati za vrijeme trajanja različitih aktivnosti.

 

 

Usporedba modela

 

QuickTalker FT 7

QuickTalker FT 12

QuickTalker FT 23

Dimenzije

29,5 x 30 x 4 cm

29,5 x 30 x 4 cm

29,5 x 30 x 4 cm

Težina

748 g

748 g

748 g

Vrijeme snimanja

6 minuta

12 minuta

20 minuta

Razine snimanja

5

5

5

Maksimalan broj poruka

23

48

103

Broj tipki s porukama

4

9

20

Broj tipki sa sržnim vokabularom

3

3

3

Integrirana „tipkovnica“

+

+

+

Integrirana ručka

+

+

+

Zvučnik

+

+

+

Kontrola glasnoće

+

+

+

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".