Tobii PCEye Plus

Nova generacija uređaja za pristup računalu pogledom

Što je Tobii PCEye Plus?

Tobii PCEye Plus je nova generacija uređaja za praćenje oka koja omogućava najučinkovitiji i ergonomski pristup svijetu oko vas. Kombinacija napredne tehnologije praćenja oka, prepoznavanja govora, upravljanja pomoću sklopke i infracrvenog upravljača, PCEye Plus uređaju omogućava jednostavno upravljanje vašim računalom i okolinom.

Služeći se samo očima, pretražujte Internet, povežite se s prijateljima online, igrajte igrice, razgovarajte preko Skype-a, upravljajte svjetlima i TV-om, kreirajte dokumente.

Korisnički paketi

Uređaj PCEye Plus dolazi u dvije varijante, odnosno 2 korisnička paketa.

Prvi korisnički paket PCEye Plus uređaja se naziva Track & Learn te je posebno osmišljen za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Drugi korisnički paket PCEye Plus Access je namijenjen osobama s invaliditetom koji žele koristiti svoje računalo bez ograničenja te upravljati svojom okolinom.

PCEye Plus Track & Learn

Paket PCEye Plus Track & Learn olakšava učenje, igru i komunikaciju te s njim dobivate programe Gaze Point, Gaze Viewer i Virtual Remote.

PCEye Plus Access

PCEye Plus Access pruža sveobuhvatno rješenje koje ne samo da vas trenutno osnažuje, već ima mogućnost razvijati se kako se vaše računalo i potrebe softvera mijenjaju. Sadrži sve što vam je potrebno da biste započeli s korištenjem, uključujući Windows Control softver i posebno dizajnirani infracrveni upravljač. Sva obrada se vrši na PCEye Plusu tako da ne ovisi o računalu pa ga se može koristiti s novim, ali i starijim računalima.

Upravljajte svojim računalom jednostavno 

Upravljajte svojim računalom jednostavno s naprednom tehnologijom praćenja oka, koja vam dopušta pomicanje glave bez gubitka preciznosti. PCEye Plus vam daje istu funkcionalnost kao da koristite tipkovnicu i računalni miš.

Diktirajte svoje riječi jasno

Diktirajte svoje rijči jasno s mikrofonom koji savršeno hvata vaš glas i omogućuje poništavanje šumova iz okoline, za precizno prepoznavanje govora.

Veća preciznost i kontrola

Sklopka vam nudi veći preciznost i kontrolu omogućujući funkciju „ljepljivog lijevog klika“ i mogućnost odabira pregledavanjem (switch scanning), dajući vam još veću mogućnost kontrole. 

Upravljanje i interakcija s vašom okolinom

PCEye Plus dolazi s jedinstveno dizajniranim EyeR uređajem kojim se upravlja očima te omogućuje višestruko korištenje infrared-a bez potrebe za dodatnom opremom. Njime se upravlja čitavim rasponom IR uređaja, uključujući kontrolu senzornih soba, IR igračaka, televizora i pametnih kuća. Da biste ga koristili, jednostavno priključite EyeR uređaj preko USB-a na računalo ili prijenosno računalo, usmjerite IR signal na predviđeni uređaj i preuzmite kontrolu. Jednom prilagođen, EyeR zadržava svoj položaj, tako da može biti obješen naopako ili može stajati mirno.

 

Specifikacije

Tobii PCEye Plus

Mikrofon

4 mikrofona Microsoft® Cortana 

Montaža

Magnetski držač za laptop ili stolno računalo. 

Napajanje

Preko USB priključka

Preporučena veličina ekrana kod udaljenosti korisnika od 65 cm

do 27'' 

Težina

280 g

Dimenzije

322 × 22 × 18 mm

Operacijski sustav

Windows 7 64 bit, Windows 8.1, Windows 10

Sistemski

zahtjevi

CPU: 2 GHz, Dual-Core (preporučeni minimum)
RAM: 4 GB (preporučeni minimum)

Udaljenost korisnika od uređaja

50-95 cm

Prostor u kojem se glava može pomicati, bez prekida rada uređaja 

>25 x 20cm ellipse @ 50 cm

>40 x 30cm ellipse @ 65 cm

>40 x 35cm circle @ 90 cm

>35 x 30cm circle @ 95 cm

Preciznost nakon kalibracije

>99%

Najveći nagib glave

>20° 

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".

 

E-Glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju
Adresa: Milutina Barača 62, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: 051 670 379

E-mail: info@eglas.hr 

O nama

E-GLAS d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju osnovan je u srpnju 2009. od grupe znanstvenika s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

E-glas d.o.o je temeljen prvenstveno na znanju i korištenju modernih tehnologija te velikoj želji da pomažemo ljudima.

Pratite novosti na našoj facebook stranici.