Mala Banka

Edukativne igre za djecu

Što je Mala Banka?

Mala Banka je novi alat za poticanje vještina računanja i korištenja novca razvijen prema potrebama hrvatskih stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja. Ono što Malu Banku čini jedinstvenom u moru ostalih aplikacija koje su trenutno dostupne jest potpuna prilagođenost hrvatskim korisnicima. Korištenjem domaće valute, hrvatske kune, igrači mogu lakše povezati ono što vide na ekranu sa stvarnim situacijama iz svakodnevnog života.

Koje vještine potiče Mala Banka?

Mala Banka pomaže igračima da nauče kako izgleda naš novac, da zbrajaju, oduzimaju i uspoređuju vrijednosti novca te im daje priliku da potroše samo ono što su zaradili. 

Kako bi se pritom igrači dobro zabavili brine se simpatična družina - Mrki Medo, Kuna Bankarica i Kasica Prasica. Svaki od likova igrače će provesti kroz određeno područje kroz niz zadataka čija se složenost gradira od manje k većoj. 

 

Memory Mrkog Mede

Memory Mrkog Mede je igra pamtilica u kojoj je potrebno zapamtiti gdje se skriva koja kovanica ili novčanica kako bi ju mogli upariti i osvojiti bod! Uz pomoć ove igre početnici u području korištenja novcem mogu lakše naučiti vizualno prepoznati i razlikovati novčanice i kovanice.

mrki medo

 

Kuna Bankarica

Kuna Bankarica potiče djecu da upregnu svoje sive stanice i primjene matematička znanja. Sve ono što su na satovima matematike naučili o uspoređivanju, zbrajanju i oduzimanje sada moraju upotrijebiti u zadacima s novcem. Složenost zadatka moguće je prilagoditi igračevim mogućnostima.

 

Kasica Prasica

Kasica Prasica predstavlja završnu igru Male Banke kojom se sve vještine usvojene pomoću igara Memory Mrkog Mede i Kuna Bankarica objedinjuju i generaliziraju na situaciju kupnje. Igrač vodi Kasicu Prasicu po zavojitim cestama, skuplja novac i na kraju staze ga čeka trgovina gdje postoji samo jedno pravilo - potrošiti možeš samo ono što si skupio! 

Kome je namijenjena Mala Banka?

Namijenjena je primarno djeci osnovnoškolskog uzrasta, no prikladna je i za populaciju koja nešto kasnije uči upravljati novcem. Sve igre su vremenski neograničene što omogućava svim igračima da uzmu onoliko vremena koliko im treba za uspješno rješavanje zadatka. Malu Banku moguće je igrati joystickom, tipkovnicom, računalnim mišem te za upravljanjem dodirom kako bi svi igrači mogli jednako sudjelovati u igri bez obzira na svoje motoričke sposobnosti. Jedna od glavnih prednosti aplikacije jest što učenicima s motoričkim teškoćama omogućava učenje o novcu bez uobičajenih papirnatih modela novčanica! 

Osim toga, sve igre su prikladne kako za individualno, tako i za igranje u skupini. Mala Banka odlična je za primjenu u inkluzivnim razredima pomoću interaktivne ploče - omogućuje da se okupi cijeli razred i zajedno rješava zadatke.

Želim isprobati Malu Banku! Što moram učiniti?

Mala Banka je alat namijenjen za Windows računala. Preuzmite besplatnu probnu verziju od 7 dana i krenite u zabavnu avanturu Male Banke!

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".