Joystick n-ABLER Pro

Joystick n-ABLER Pro je uređaj koji zamjenjuje računalnog miša u radu s računalom. Pri upravljanju vrškom prsta pokreti rukom su vrlo maleni pa je zamor zgloba i lakta minimalan. Uređaj je robusne izrade i ergonomskog dizajna, a veliko postolje osigurava stabilnost pri korištenju.

Simetrični dizajn uređaja omogućuje upravljanje bilo kojom rukom bez potrebe za pomicanjem ručnog zgloba. Joystick se može namjestiti i za korištenje lijevom rukom, a široki oslonac za ručni zglob smanjuje umor i napetost pri radu.

Korisnici

Joystick n-ABLER Pro pogodan je za korisnike svih dobi, za osobe s motoričkim poteškoćama, kao i za one koji zbog posla moraju puno vremena provesti za računalom. Funkcija koja kompenzira utjecaj tremora namijenjena je osobama s tremorom ili nevoljnim stezanjem mišića. Namješta se pomoću gumba, a može se birati između tri razine, za slabiju ili jaču kompenzaciju tremora. Osim bolje kontrole pomaka kursora može se namjestiti i njegova brzina pomicanja.

Rad s uređajem

Uređaj ima pet gumba koji su vizualno dodatno istaknuti kontrastom bijele boje na crnoj pozadini. Na gornjem dijelu joysticka nalaze se tri gumba: lijevi za lijevi klik mišem, desni za desni klik te gumb u sredini koji olakšava navigaciju dokumentima. Funkcije lijeve i desne tipke miša mogu se zamijeniti.

U donjem nizu nalaze se dva gumba. Pritiskom na lijevi uključuje se funkcija koja kompenzira utjecaj tremora, a služi i kao dvoklik. Desni gumb služi za zadržavanje funkcije povlačenja pritiskom na gumb.

Joystick n-ABLER Pro ima i dva priključka za vanjske prekidače. Oni su automatski namješteni za lijevi i desni gumb računalnog miša, ali mogu se i preprogramirati.

Na uređaju se nalaze indikatorska LED svjetla koja ukazuju na uključenje ili promjenu neke funkcije. Ako korisnik želi, moguće je namjestiti i zvučne potvrde pri uključivanju i promjeni pojedinih funkcija.

Preciznost uz minimalan napor

Za upravljanje joystickom dovoljan je sasvim lagani dodir. Ne brinite, pritom nećete žrtvovati preciznost jer ovaj uređaj precizno reagira na najfinije pomake upravljačke palice. Klasičnu palicu moguće je zamijeniti i nastavcima drugog oblika, poput kuglice, za način rada koji vam najviše odgovara.

Instalacija uređaja

Uređaj jednostavno priključite i odmah možete započeti s radom. To možete učiniti pomoću USB ili PS2 priključka.

Joystick n-ABLER Pro koristi se za upravljanje svih vrsta računala i tableta s operativnim sustavom Android.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".