Gaze Viewer

Alat za procjenu kognitivnih sposobnosti korisnika

Gaze Viewer tvrtke Tobii Dynavox je alat za procjenu kognitivnih sposobnosti korisnika namijenjen edukacijsko-rehabilitacijskim stručnjacima, psiholozima, učiteljima i roditeljima.

Gaze Viewer radi s Tobii Dynavox uređajima za praćenje oka, poput uređaja PCEye Mini i PCEye Plus. Jednostavan je za korištenje i začas spreman za upotrebu.

Može se koristiti za različite procjene i testove, poput sposobnosti razumijevanja, prisjećanja,  čitanja i pismenosti kod neverbalne djece, brzine i kašnjenja kod kognitivne obrade podataka, razine shvaćanja kod odraslih s fizičkim poteškoćama, ocjene korisnosti pojedinog uređaja za potpomognutu komunikaciju i slično.

Uz pomoć ovog alata i uređaja za praćenje oka možete snimiti podatke o praćenju oka iz bilo koje aplikacije, od interneta i e-knjiga do filmova, igrica i drugih sadržaja. Podaci se mogu spremiti u obliku pojedinačnih slika ili filmova i koristiti za procjenu fizičkih i kognitivnih sposobnosti pojedinca.

Procjena sposobnosti korisnika

Gaze Viewer će vam pomoći razjasniti neka pitanja, poput onih vidi li korisnik ekran, može li odabrati neki gumb ili prepoznaje li određene objekte.

S ovim alatom možete snimiti podatke o praćenju oka iz bilo koje aplikacije. To vam omogućuje korištenje softvera koji je relevantan za vaše usko specijalizirano područje, ali i izradu procjene kognitivnih sposobnosti djeteta dok se ono opušteno igra ili gleda svoj omiljeni video na YouTubeu, umjesto da ga pratite u nečemu što ga uopće ne zanima.

Razumijevanje sposobnosti pojedinca

Gaze Viewer vam omogućuje da vidite baš ono što je vidio i korisnik. Pogledajte objekte i mjesta u koje je bio usmjeren pogled korisnika, redoslijed kojim ih je promatrao, kao i mjesta na kojima je fiksirao pogled.

Pomoću ovog alata nećete samo razumjeti ishod neke radnje, nego i proces koji je do nje doveo. Koristite ga za procjenu adekvatnog sadržaja za pojedinca, da biste saznali gleda li korisnik relevantne informacije ili prati li vas dok zajedno čitate.

Sve je to jasno prikazano pomoću karti zadržavanja pogleda i njihove gustoće koje se prikazuju preko aplikacije koja je korištena za procjenu. Moguće je i praćenje oka „uživo“ koje se prikazuje na ekranu dok ga korisnik gleda.

Izrada izvještaja

Spremite podatke o praćenju oka kao pojedinačne slike ili filmove zajedno s kartama zadržavanja pogleda i njihove gustoće kako biste imali neosporan dokumentirani dokaz o trenutnim sposobnostima i umijećima korisnika, kao i pregled njihovog razvoja kroz određeni period.

Snimanje

Zabilježite stvarne podatke o praćenju oka s ili bez zvučne podloge ili jednostavno gledajte podatke o praćenju oka u realnom vremenu, i to iz bilo koje aplikacije. Mogućnost snimanja iz bilo koje aplikacije omogućuje provođenje testova i procjena bez dodatnog stresa.

Pregled podataka

Pogledajte što je točno korisnik gledao, objekte na koje je usmjerio pogled, redoslijed kojim ih je promatrao, kao i područja na kojima je fiksirao pogled.

Sve je jasno prikazano pomoću karti zadržavanja pogleda i njihove gustoće koje se prikazuju preko aplikacije koja je korištena za procjenu.

Pohrana podataka

Preuzmite podatke o praćenju oka kao pojedinačne slike ili filmove, s kartama zadržavanja pogleda i njihove gustoće. Filmove je moguće spremiti sa zvukom, što može dodatno pomoći u razumijevanju i interpretaciji podataka.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".