Clevy

Tipkovnice s uvećanim tipkama

Što je Clevy tipkovnica?

Clevy tipkovnica je posebno dizajnirana tipkovnica za osobe s teškoćama koje otežano koriste standardne tipkovnice. Osobe s motoričkim teškoćama zbog kojih otežano koriste ruke ili osobe s oštećenjem vida u Clevy tipkovnici naći će pouzdano rješenje za korištenje i pristup računalu. Još lakše snalaženje na tipkovnici osigurat će korištenje ABC Maestro programa koji se savršeno poklapa s Clevy tipkovnicom.

ROBUSTAN DIZAJN

Ove tipkovnice odlikuje robustan dizajn - imaju ugrađen čelični okvir, a svaku tipku nosi visokokvalitetna mehanička sklopka koja može izdržati više od 50 milijuna pritisaka. Na tržištu ćete najčešće naći tipkovnice s membranskim sklopkama koje su puno nepouzdanije i manje izdržljive.

PAMETAN ODABIR BOJA

Također, boje na Clevy tipkovnici su vrlo pomno odabrane. Svaka boja označava drugo funkcionalno područje. Tako plava boja označava slova, s tim da su samoglasnici izdvojeni svjetlijom nijansom. Brojevi su crvene boje, narančastom su označeni interpunkcijski znakovi, a zelena boja predstavlja kontrolne, odnosno navigacijske tipke.

BLOKIRANJE PONAVLJANJA ZNAKOVA

Clevy tipkovnica ima prekidač pomoću kojeg se može blokirati ponavljanje znakova. Tako će se na ekranu uvijek pojaviti samo jedno slovo, bez obzira na to koliko dugo držite pritisnutu tipku. Pomoću ovog prekidača mogu se koristiti i funkcijske tipke pritiskom na slovo "f" i odgovarajući broj (npr. f+1=F1).

PAMETAN RASPORED SLOVA

Ono što odlikuje ovu tipkovnicu jest i pametan raspored slova. Slova su poravnana jedno iznad drugoga radi boljeg držanja ruku i veće preglednosti. S tipkovnice su izbačene nepotrebne tipke koje odvraćaju pažnju. Također, Clevy tipkovnica može doći u verziji s otisnutim malim ili velikim tiskanim slovima.

VODOOTPORNOST

Clevy tipkovnica je vodootporna. Maska tipkovnice napravljena je tako da odvodi tekućinu koja bi se po njoj mogla proliti i zaštiti unutarnje elektroničke dijelove.

Bežična verzija

Tipkovnica Clevy dostupna je i u bežičnoj Bluetooth verziji, a može biti i dio palete proizvoda Simply Works, prvog cjelovitog bežičnog sustava posebno osmišljenog za korisnike s motoričkim poteškoćama. 

Kontrastna tipkovnica Clevy

Crno-bijela kontrastna tipkovnica Clevy razvijena je u suradnji sa stručnjacima za slabovidnost. Tipke stvaraju bolji kontrast od onih kod tipkovnica u boji pa je ova tipkovnica još korisnija za slabovidne osobe. Odabir crno-bijelih tonova tipki pogodan je za sve dobne skupine.

Tipke kontrastnih tipkovnica Clevy odlikuju se jakim kontrastom i izuzetno jasnim slovima. Lakše je razlikovati pojedine tipke jer su slova otisnuta bijelom bojom na crnoj pozadini, a ostali znakovi izgledaju kao njihov negativ. Slova ''F'' i ''J'' jasno su istaknuta tako što su njihove tipke otisnute bijelom bojom na potpuno crnoj pozadini.

Čuvar tipki Clevy

Uz pomoć čuvara tipki Clevy korisnici s motoričkim poteškoćama mogu odmoriti ruke na tipkovnici bez bojazni da će nehotice pritisnuti neku tipku. Ovo pomagalo također će ih usmjeriti prema pravoj tipki dodatno razdvajajući komponente tipkovnice. Također, površina čuvara tipki je matirana kako bi se izbjegla refleksija svjetlosti koja bi mogla smetati očima.

Čuvar tipki Clevy pristaje svim modelima tipkovnica Clevy pa ga možete koristiti za tipkovnice u boji, crno-bijele modele, kao i one bežične.

Silikonska zaštita Clevy

Za dodatnu zaštitu Clevy tipkovnice koristi se silikonska navlaka koja uređaj dodatno štiti od prašine i tekućina. Savršeno pristaje uz svaku Clevy tipkovnicu. Posebno je pogodna za velike centre i ustanove s brojnim korisnicima jer se lako i jednostavno čisti te je brzo spremna za idućeg korisnika.

Uz silikonsku zaštitu za Clevy tipkovnicu idealno pristaju setovi naljepnica sa simbolima. Radi se o sličicama jednostavnih riječi koje se prilažu na slova čijim glasom započinju. To će djeci olakšati usvajanje grafema, izdavanje početnih glasova riječi te pospješiti vještine početnog čitanja i pisanja. 

Clevy računalni miš

Clevy računalni miš odlikuje se višebojnim dizajnom. Sve tipke računalnog miša su vrlo dobro istaknute time što su označene kontrastnim bojama. To djeci olakšava da lakše upamte koja tipka računalnog miša je koja: desna tipka je crvena, lijeva tipka je plava, a kotačić u sredini je zelene boje. Ovaj vedri dizajn će doprinijeti tome da korištenje računalnog miša postane još lakše, ali i zabavnije!

Upravo zato što je Clevy računalni miš dizajniran za djecu između 2 i 10 godina, njegova veličina je manja od prosječnog računalnog miša. Korisnikova ruka i Clevy računalni miš savršeno će si odgovarati osiguravajući još bolji položaj zgloba ruke, što Clevy računalni miš čini sigurnim izborom za dugoročnu upotrebu. Dimenzije Clevy računalnog miša za djecu  100 x 55 x 35 mm.

Clevy HearSafe slušalice

Clevy Hearsafe slušalice idealan su proizvod za zaštitu od izloženosti glasnim zvukovima koji su jedan od glavnih uzroka preuranjenog oštećenja sluha. Izlazni zvuk Clevy slušalica automatski je limitiran na 85 dB. Može se dodatno podešavati pomoću gumba na slušalici, ali nikad iznad razine od 85 dB. Prema istraživanjima audiologa, to je sigurna razina glasnoće za svakodnevno i dugotrajno slušanje.


Clevy slušalice dolaze s 1,5 m dugim žičanim priključkom koji pruža optimalnu slobodu kretanja za vrijeme korištenja slušalica na neprijenosnim uređajima, poput osobnog računala ili HiFi seta.
Ove slušalice se odlikuju izdržljivom konstrukcijom i robusnim dizajnom, a spiralni kraj žičanog priključka sprječava njegovo odvajanje od priključnika.

Clevy Maestro + paket za disleksiju

Informacije o Clevy Maestro + paketu za disleksiju, paketu koji objedinjuje navedene Clevy uređaje, ali i donosi dodatnu paletu za još uspješniji rad s osobama sa specifičnim teškoćama učenja,  pročitajte na ovoj poveznici.

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".