ABC Maestro program i Clevy tipkovnica

Čitanje, pisanje i tipkanje na zabavan način!

Što je ABC Maestro?

ABC Maestro je program za učenje čitanja, pisanja i korištenja tipkovnice koji se savršeno podudara s Clevy tipkovnicom. Sastoji se od aktivnosti učenja slova, riječi i brojeva. Aktivnosti prate tradicionalne metode opismenjavanja, ali nude inovativniji i sveobuhvatniji pristup učenju kroz učenje korištenja tipkovnice.  

Djeca nerijetko puno lakše uče i usvajaju sadržaje putem računala i tableta, što ABC Maestro čini idealnim za poticanje razvoja rane pismenosti i motiviranja djece za početno učenje slova i brojeva.

Kome je namijenjen ABC Maestro?

ABC Maestro je namijenjen djeci koja uče čitati, pisati i koristiti tipkovnicu, i djeci koja tek upoznaju brojeve.

Kako ABC Maestro funkcionira?

Djeca tijekom početnih etapa svih igara imaju podršku u učenju u obliku oznaka na virtualnoj tipkovnici ili napisanog predloška traženog slova u krugu za pisanje slova, odnosno dana im je točna uputa o tome gdje se nalazi tipka koju treba pritisnuti i u kojem trenutku.

ABC Maestro program nudi individualizirane postavke koje je moguće potpuno prilagoditi za svako dijete, ovisno o njegovim potrebama. Zadaci gradiraju od lakših prema težim, a nakon svakog odgovora osigurana je primjerena povratna informacija. 

Što je Clevy tipkovnica?

Clevy tipkovnica je posebno dizajnirana tipkovnica za djecu s uvećanim šarenim tipkama. Odlikuje se robusnim dizajnom i pametnim odabirom boja. Svaka boja označava drugo funkcionalno područje. Tako plava boja označava slova, s tim da su samoglasnici izdvojeni svjetlijom nijansom. Brojevi su crvene boje, narančastom su označeni interpunkcijski znakovi, a zelena boja predstavlja kontrolne, odnosno navigacijske tipke.

Ono što odlikuje ovu tipkovnicu jest i pametan raspored slova. Slova su poravnana jedno iznad drugoga radi boljeg držanja ruku i veće preglednosti. S tipkovnice su izbačene nepotrebne tipke koje odvraćaju pažnju. Također, Clevy tipkovnica može doći u verziji s otisnutim malim ili velikim tiskanim slovima.

Clevy tipkovnica je vodootporna, a dolazi i u bezičnoj Bluetooth verziji.

 

Zašto ABC Maestro i Clevy tipkovnicu vole i djeca i učitelji?

Opismenjavanje djece nerijetko može biti zahtjevan proces i njihova pažnja vrlo često može biti prolazna, a upravo ABC Maestro i Clevy tipkovnica mogu poslužiti učiteljima i roditeljima kao brži, alternativni pristup poučavanja pisanju i čitanju. 

Uz Clevy tipkovnicu i rad na računalu, ABC Maestro program odlično se uklapa u ''korak-po-korak'' učenje u posebno dizajniranom svijetu prepunom zabavnih zadataka i veselih boja koji jako utječu na motivaciju i interes djece.

Neki od ključnih značaja ABC Maestra u obrazovanju djece uključuju smanjenje vremena učenja pozicije slova na tipkovnici i jednostavnost poučavanja odnosa i razlike glasa i simbola te ubrzanje stvaranja preduvjeta za razvoj vještina čitanja i pisanja.

ABC Maestro dolazi u paketu s prigodnim sustavom praćenja i nagrađivanja za svaki djetetov pokušaj i uspjeh tako da će učitelj ili roditelj moći uz pomoć prikladnih naljepnica pratiti djetetov napredak te razvoj vještina čitanja i pisanja.

 

Želim isprobati ABC Maestro! Što moram učiniti?

Preuzmite besplatnu probnu verziju od 7 dana, pročitajte upute za korištenje i krenite u zabavnu avanturu ABC Maestro svijeta!

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".