ABC Maestro

Čitanje i pisanje na zabavan način

Što je ABC Maestro?

ABC Maestro je pedagoško-rehabilitacijski program za učenje čitanja, pisanja i korištenja tipkovnice koji se savršeno podudara s Clevy proizvodima. Sastoji se od aktivnosti učenja slova, riječi i brojeva. Aktivnosti prate tradicionalne metode opismenjavanja, ali nude inovativniji i sveobuhvatniji pristup učenju kroz učenje korištenja tipkovnice.  

Kome je namijenjen ABC Maestro?

ABC Maestro je primarno namijenjen djeci s teškoćama koja uče čitati, pisati i koristiti tipkovnicu, ali ga mogu koristiti sva djeca koja tek upoznaju slova i brojeve.

Izvor: portal UOSI SMŽ

Od jasnog i preglednog vizualnog izgleda programa te mogućnosti povezivanja odslušanog glasa s napisanim slovom ili riječi puno koristi imat će korisnici s oštećenjem vida i korisnici sa specifičnim teškoćama učenja poput disleksije.

Boljitak učenja slova na tipkovnici vidljiv je i u mogućnosti da u tom procesu sudjeluju i korisnici s teškoćama u psihomotornom razvoju jer ne zahtijeva usvojenost određenih grafomotoričkih vještina, a pozitivna strana jesu i veća motivacija i pažnja korisnika.

Kako ABC Maestro funkcionira?

Korisnici tijekom početnih etapa svih igara imaju podršku u učenju u obliku oznaka na virtualnoj tipkovnici ili napisanog predloška traženog slova u krugu za pisanje slova, odnosno dana im je točna uputa o tome gdje se nalazi tipka koju treba pritisnuti i u kojem trenutku.

ABC Maestro program nudi individualizirane postavke koje je moguće potpuno prilagoditi za svakog korisnika, ovisno o njegovim potrebama. Zadaci gradiraju od lakših prema težim, a nakon svakog odgovora osigurana je primjerena povratna informacija. 

Zašto ABC Maestro vole i djeca i učitelji?

Opismenjavanje djece s teškoćama može biti veoma zahtjevno i ponekad sporo, a upravo ABC Maestro može poslužiti terapeutima, učiteljima i roditeljima kao brži, alternativni pristup poučavanja pisanju i čitanju. Uz Clevy tipkovnicu i rad na računalu, ABC Maestro program odlično se uklapa u ''korak-po-korak'' učenje u posebno dizajniranom svijetu prepunom zabavnih zadataka i veselih boja koji jako utječu na motivaciju i interes djece.

Neki od ključnih rehabilitacijskih značaja ABC Maestra u obrazovanju djece s teškoćama uključuju smanjenje vremena učenja pozicije slova na tipkovnici i jednostavnost poučavanja odnosa i razlike glasa i simbola te ubrzanje stvaranja preduvjeta za razvoj vještina čitanja i pisanja.

ABC Maestro dolazi u paketu s prigodnim sustavom praćenja i nagrađivanja za svaki djetetov pokušaj i uspjeh tako da će terapeut, učitelj ili roditelj moći uz pomoć prikladnih naljepnica pratiti djetetov napredak te razvoj vještina čitanja i pisanja.

 

Želim isprobati ABC Maestro! Što moram učiniti?

Preuzmite besplatnu probnu verziju od 7 dana, pročitajte upute za korištenje i krenite u zabavnu avanturu ABC Maestro svijeta!

 

 

Za više informacija slobodno nam se javite na info@eglas.hr ili nam pošaljite poruku klikom na "Pošaljite upit".