Tobii PCEye Go

Tobii PCEye Go

Tobii PCEye Go - pristup računalu pogledom

Tobii PCEye Go. Tehnologija praćenja oka. Tobii PCEye Go je uređaj za praćenje oka koji će vam olakšati pristup računalu. Pomoću njega možete upravljati računalom služeći se samo očima. Zamjena je za standardnog miša i spaja se na računalo putem USB porta.

PCEye Go radi na računalima i tabletima s operativnim sustavom Windows. Zato možete koristiti sve aplikacije koje već imate instalirane na njima. Surfajte internetom, povezujte se s prijateljima online, igrajte igrice, razgovarajte preko Skype-a. Uz pomoć očiju možete čak i izrađivati dokumente i tablične proračune.

Korisnici ograničenih motoričkih sposobnosti oboljeli od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), s ozljedama leđne moždine i drugim poteškoćama imat će velike koristi od ovog proizvoda.

Upute za korištenje uređaja PCEye Go možete preuzeti ovdje.

Spaja se na vaše računalo ili tablet

Tobii PCEye Go može se koristiti na računalima s operativnim sustavom Windows.

Tobii PCEye Go može se montirati ispod ekrana laptopa ili stolnog računala, a uz pomoć posebnog stalka EyeMobile možete ga koristiti i na tabletima. Uređaj se na računalo priključuje putem USB porta, slično kao i običan miš ili tipkovnica. Zato ga je izuzetno lako prenositi, kao i priključiti i rastaviti.

Tobii PCEye Go. Upravljajte računalom pogledom.

PCEye Go izuzetno je lagan i dovoljno malen da ga možete jednostavno prenositi i koristiti na različitim mjestima; na računalu kod kuće, na poslu ili u školi. Dobit ćete ga u praktičnom kovčežiću, pa ćete ga još lakše nositi.

Tobii PCEye Go sam obrađuje podatke, pa ne opterećuje računalo ili tablet. To znači da vam uz njega neće trebati najnoviji ili najskuplji tablet ili računalo.

Brzo i jednostavno podešavanje, i to samo kod prve upotrebe

Za podešavanje uređaja Tobii PCEye Go prema vašim očima potrebno je 5 do 20 sekundi, a automatski ćete moći i vidjeti kakva je kvaliteta podešavanja. Ako je potrebno, podešavanje se može i poboljšati.

Uređaj je potrebno podesiti samo jednom. Možete isključiti računalo ili prestati koristiti uređaj za praćenje oka, ali vaše se osobne postavke neće izgubiti.

Na uređaju se može kreirati i više korisničkih profila za jednu ili više osoba. Možda ćete poželjeti jednu vrstu postavki ujutro kada vam je pozornost veća, a drugu popodne kad ste već umorniji. Tobii PCEye idealan je i za učionice, jer je moguće podesiti i spremiti postavke za više korisnika i u svakom im trenutku pristupiti.

Tobii PCEye Go spojen na laptop

Opušten, precizan i brz pristup računalu

Uređaj PCEye Go prati softver Tobii Gaze Interaction, koji korisniku omogućuje korištenje računala bez miša, prekidača ili tipkovnice. Međutim, ako želite, možete ih koristiti i u kombinaciji s uređajem PCEye Go.

Softver se sastoji od dvije komponente, simulacije miša, koja tradicionalni pokazivač zamjenjuje korisnikovim pogledom, te od programa Gaze Selection. On vam omogućuje rad na računalu uz minimalan broj slučajnih klikova.

Tobii PCEye Go. Pogledom upravljajte svojim računalom.

Uz sjajnu funkciju zumiranja odabir i premještanje pojedinih ikona precizno je doslovno do veličine piksela. Koristite se i integriranom tipkovnicom za pisanje kraćih tekstova ili upisivanje web adresa. Ako vam je potrebna bolja tipkovnica, možete se poslužiti nekom od onih koje se nude uz opcionalni Tobii Communicator .

Uređaj s najvećim „vidokrugom“

Zamišljeni prostor ovog uređaja unutar kojega možete pokretati glavu a da se ne izgubi točnost ili prekine kontakt očiju s računalom, među najvećima je na tržištu. Upravo njegova veličina omogućava vam da sjedite ili ležite, a ne izgubite na kvaliteti praćenja oka.

Za razliku od drugih sličnih sustava, više od 95% korisnika dobiva vrhunske rezultate praćenja uz Tobii PCEye Go, bez obzira na svjetlosne uvjete, boju očiju ili nošenje leća ili naočala.

Uređaj za praćenje oka Tobii PCEye Go

Neutraliziranje pokreta glave

Slobodno se krećite unutar dohvata praćenja uređaja uz istu vrhunsku razinu preciznosti. Ako napustite taj prostor, PCEye brzo će ponovno pronaći vaše oči i nastaviti ih pratiti.

Mogućnost nadogradnje i dodavanja softvera za augmentativnu i alternativnu komunikaciju

Tobii PCEye Go. Augmentativna i alternativna komunikacija. Tobii PCEye Go omogućuje pristup računalu bez potrebe za korištenjem ruku. No, ako imate problema s komunikacijom i vaše računalo želite pretvoriti u komunikator, onda vam predlažemo da isprobate Tobii Communicator , softver za augmentativnu i alternativnu komunikaciju. Ovaj moćni softverski paket nudi mnoge mogućnosti još kvalitetnije komunikacije i pristupa računalu.

Specifikacije

Tobii PCEye Go

Preporučena veličina ekrana

Do 27"

Veličina ekrana (16:19)

Udaljenost od ekrana

Područje praćenja (širina x visina)

Dubinski domet

<22"

45–85 cm

27x23–52x44 cm

40 cm

24"

55–85 cm

35x28–52x44 cm

30 cm

27"

65–85 cm

43x33–52x44 cm

20 cm

Montaža

Magnetski držač za laptop ili stolno računalo. Montaža u posebnu cijev za EyeMobile (tablet)

Napajanje

Preko USB priključka

Težina

200 g

Dimenzije

184 x 28 x 23 mm

Operacijski sustav

Windows Vista (SP2), Windows 7 ili Windows 8

Sistemski

zahtjevi

CPU 1GHz, 2 cores, 2GB RAM, 60 MB Video RAM

Sukladnost/
Registracija

  • IEC/EN62471, Photobiological Safety of Lamps and Lamp Systems
  • EMCEmission: EN 61000-6-3:2001including EN 55022:1998/A1/A2 Class B, FCC part 15, Class B
  • EMCImmunity: EN 61000-6-1:2007
  • FCC part 15, Class B