Tobii Communicator

Tobii Communicator

Kome Tobii Communicator može pomoći?

Tobii Communicator napravljen je za osobe koje pomoću njega komuniciraju, ali i logopede, edukacijske rehabilitatore i radne terapute koji pomoću njega rade setove kartica za lakšu komunikaciju.

Tobii Communicator potpuno je kompatibilan s Tobii Dynavox uređajima za praćenje očiju, kao što suPCEye Go iuređaji serije I+.

 

 

Tobii Communicator 5

Tobii Communicator. Softver za augmentativnu i alternativnu komunikaciju (AAC) Tobii Communicator 5 je softverski paket za augmentativnu i alternativnu komunikaciju (AAC). On tekstove i simbole pretvara u razumljiv govor, a omogućuje vam i korištenje računala. Od sada s drugima možete komunicirati kad god poželite i na način koji vam najbolje odgovara.

 

 

Za djelotvornu komunikaciju

Komunikacija licem u lice izuzetno je važna, ali u modernom svijetu sve su važnije i druge vrste komunikacije. Korištenjem elektroničke pošte i poruka korisnici postaju samostalniji i to im značajno podiže kvalitetu života. Ne treba posebno naglašavati koliko je važno biti sposoban voditi privatne razgovore bez tuđe pomoći. Sve je to sada moguće uz Communicator 5.

Tobii-Communicator-Screenshot_spelling.jpg

Tobii Communicator može se prilagoditi i za više korisnika uz neograničen broj pojedinačnih profila. Za samo nekoliko minuta spremni ste za razgovore, šale, slanje tekstova i surfanje internetom. Uz mogućnost odabira riječi ili gotovih fraza komunikacija je još brža.

 

 

Jednostavno korištenje

Komunikator radi na operativnom sustavu Windows, pa će se korisnici i terapeuti koji poznaju ovaj sustav lako snaći i vrlo brzo početi koristiti komunikator.

Tobii Communicator ima funkciju „Poništi“, pa vas ne treba biti strah isprobavanja novih stvari ili mogućih pogrešaka. Jednostavno poništite prethodnu radnju i pokušajte ponovno.

 

 

Od početnika do naprednih komunikatora

Tobii Communicator 5 prilagođava se svim skupinama korisnika. Korisnik može birati između tri opcije: rana komunikacija, komunikacija simbolima ili tekstualna komunikacija.

All Page Sets 1.png

 

 

Komunikacija simbolima

Za one koji ne mogu ili tek uče čitati, Communicator 5 nudi komunikacijske simbole i slike. Komunikator već sadrži gotove setove komunikacijskih stranica sa simbolima što značajno olakšava početak korištenja ovog softvera. Komunikator nudi više od 15000 simbola SymbolStix koji će svim dobnim skupinama omogućiti jasnu i razumljivu komunikaciju.

Augmentativna i alternativna komunikacija (AAC) uz pomoć Tobii Communicatora

Communicator 5 podržava i druge standardne biblioteke komunikacijskih simbola i slika, kao što je PCS (Picture Communication Symbols).

 

Također možete i učitati svoje fotografije i slike s računala ili koristiti ugrađenu kameru na računalu za kreirati svoje snimke.

Symbol Communicator - My Visual Scenes with words.png

 

 

Tekst postaje govor

Communicator 5 prati kvalitetan sustav za sintezu govora koji može reproducirati ispisani tekst. Odabirom funkcijske tipke za izgovor vaše će se napisane riječi pretvoriti u jasan i razgovijetan govor.

Grid Keyboard - Quick Talk Mode.png

 

 

Brzina i preciznost

Pismenim korisnicima nude se razni alati: predviđanje riječi prema učestalosti pojavljivanja, gramatičke funkcije, pristup aplikacijama sustava Windows. Na raspolaganju im je i cijeli niz različitih tipkovnica.

Pri pravilnom pisanju pomoći će vam gotovi rječnici. Rječnike možete stvarati i sami, prema različitim temama ili situacijama. Odabirom nekog rječnika možete smanjiti broj ponuđenih riječi i ubrzati unos onih duljih i složenijih.

Regular Keyboard - Quick Talk Mode.png

Samo jednim klikom možete promijeniti i jezik ili redoslijed slova na tipkovnici. Ako vam ponuđene tipkovnice ne odgovaraju, uvijek možete napraviti novu po svojoj mjeri.

 

 

Održavajte veze s prijateljima

Communicator 5 nudi vam online chat, Facebook, Skype, e-mail i SMS poruke. Možete čak i telefonirati pomoću sintetiziranoga glasa. Za to će vam trebati SIM kartica, a ovisno o vašem hardveru, možda i neki dodaci.

All Page Sets - Text Communicator 3.png

Budite u toku s novostima na društvenim mrežama. Communicator 5 omogućava čitanje i pisanje objava na Facebooku kroz posebno prilagođene setove stranica.

 

 

Podržava sve načine korištenja

Svatko može koristiti Communicator 5, bez obzira na način korištenja računala. Softver podržava direktan unos pomoću zaslona osjetljivog na dodir, klika miša, virtualnog klika zadržavanjem na željenoj ikoni (tzv. dwell click), joystickom ili pomicanjem pokazivača pokretom oka. 

Za mnoge korisnike koji ne mogu koristiti ruke posebno je pogodan način rada upravljan pogledom. Tu svakako savjetujemo korištenje uređaja PCEye Go  ili I-Series+.

All Page Sets - Text Communicator 3.png

Ako želite kombinirani način rada, sa skeniranjem i korištenjem prekidača, to možete podesiti na više načina, pomoću jednog ili dva prekidača.

Ako se vaše potrebe mijenjaju tokom dana, lako je promijeniti način rada. Možete, na primjer, koristiti metodu direktnog unosa ujutro, a upravljanje očima popodne.

 

 

Isprobajte besplatno

Isprobajte Communicator 5 na 30 dana potpuno besplatno. Za preuzimanje softvera kliknite ovdje . Kako bi preuzeli svoju probnu verziju softvera, potrebno je imati myTobiiDynavox račun. Ako nemate račun, možete ga besplatno napraviti ovdje . Ako se nakon 30 dana odlučite na kupnju, možete nas kontaktirati  kako bi kupili svoju licencu. Licenca vrijedi za aktivaciju na 3 računala tako da Communicator 5 možete u isto vrijeme koristiti na više od jednog računala.

Besplatno isprobajte

 

 

Početnik ste u korištenju Communicatora 5?

Preuzmite besplatan priručnik za korištenje Communicatora 5.

Priručnik za Communicator 5 na hrvatskom jeziku