Serija I+

Serija I+

Uređaji Serije I+

Tobii Dynavox serija I+

Tobii Dynavoxova serija I+ sastoji se od dva uređaja za generiranje govora, I-12+ i I-15+. Njima se, ako je potrebno, može upravljati i pogledom, pomoću ugrađenog uređaja za praćenje oka.

Uređaji serije I+ posebno su osmišljeni za pojedince koji boluju od cerebralne paralize, Rettovog sindroma, ALS-a, koji su pretrpjeli moždani udar i/ili pate od afazije, te ovise o augmentativnoj i alternativnoj komunikaciji.

Podržavaju sve metode unosa podataka: pomoću dodira, prekidača, skeniranjem ili pogledom. Kompatibilni su s operativnim sustavom Windows 8.1., a s njima ćete dobiti Tobii Dynavoxov softver Communicator 5.

Ovi vam uređaji  omogućuju neprekinutu komunikaciju tijekom cijelog dana, gdje god se vi nalazili. Koristite ih kod kuće i u školi, na poslu ili na bučnoj tramvajskoj stanici, u krevetu ili za stolom. Koristite ih čak i na plaži, bez bojazni od pijeska ili prskanja vode.

Izdržljiv uređaj modernog dizajna

Tobii Dynavox I+ moderan i izdržljiv

Serija  I+ jednostavnih je linija i elegantnog dizajna. Uređaji se lako čiste, nema kablova i dijelova koji strše i koji bi mogli o nešto zapeti.

Uređaj je otporan na vlagu i upad sitnih čestica, a ekran je načinjen od posebnog stakla otpornog na ogrebotine. Ekran je osjetljiv i na najslabiji dodir, uz korištenje minimalne mišićne snage. SSD disk otporan je na udarce i omogućuje brzo podizanje sustava.

Idealno rješenje za svakodnevnu upotrebu u najrazličitijim uvjetima!

Baterije koje traju i traju

Tobii Dynavox I+ dugotrajne baterije

Baterije uređaja serije I+ traju i do devet sati, a mogu se zamijeniti bez prekida u radu. Tako omogućuju beskonačnu komunikaciju. Uz promjene u jačini osvjetljenja ekrana, stavljanje uređaja u stanje mirovanja i druge metode štednog načina rada, to je vrijeme moguće i produljiti.

Najjači glas na tržištu

Tobii Dynavox I+ kvalitetni zvučnici

Komunicirajte jasno, čak i u bučnom okruženju.  Dva zvučnika emitiraju čist i jasan glas, čak i kod veće glasnoće. Uređaji serije I+ nemaju ventilatore, a time ni potencijalnog izvora buke. Iz zaista bogate palete sintetiziranih glasova izaberite onaj koji najbolje odgovara vašoj osobnosti.

Veliki izbor načina montaže

Tobii Dynavox I+ montaža

Uređaji serije I+ mogu se pričvrstiti za razne držače i podloge, a ekran se može samostalno okretati.  Mogu stajati uspravno da biste njima mogli upravljati pogledom ili ih možete položiti za upravljanje dodirom, bez potrebe za montažom za podlogu. Postoji  i ugrađena ručka za lakše prenošenje uređaja. U kompletu ćete dobiti i stalak koji se prilagođava montaži na stalke i držače Rehadapt i Daessy.

Funkcije Wake-on-GazeTM  i Sleep-on-GazeTM

serija I+ pokretanje i stanje mirovanja

Uz jedinstvene funkcije Wake-on-GazeTM  i Sleep-on-GazeTM  jednim pogledom možete staviti svoj uređaj u stanje mirovanja ili ga ponovno aktivirati. Dovoljno je usmjeriti pogled u gumb koji je smješten izvan ekrana.

Zahvaljujući tome, sada, na primjer, možete i bez pomoći njegovatelja čitati u krevetu prije spavanja. Kada ste gotovi, jednim pogledom isključite uređaj da vam ne smeta dok spavate i jednako ga lako ponovno samostalno uključite kad se probudite.

Ne odričite se društvenog života

Tobii Dynavox I+ telefoniranje

Serija I+ daje vam punu slobodu izražavanja. Razgovarajte licem u lice ili komunicirajte online; uz pomoć različitih softvera i funkcija lako ćete se uključiti u svakodnevne razgovore, ali i kontaktirati s drugima preko elektroničke pošte, tekstualnih poruka, chata, Skype-a™ ili telefonski, uz pomoć Bluetooth® tehnologije.

Sami telefonirajte pomoću sintetiziranoga ili prirodnog govora te šaljite i primajte tekstualne poruke. Nema više potrebe za asistentom i napokon možete voditi privatne razgovore.

Uređaji serije I+ imaju tri USB priključka, HDMI priključak za jednostavno povezivaje na vanjski ekran, te još nekoliko drugih priključaka.  Pomoću Wi-Fi-a i Etherneta možete se spojiti na internet bežično ili pomoću kabela. Svaki uređaj ima i dvije kamere; jedna je okrenuta prema naprijed, a druga prema korisniku.

Budite društveni! Pišite mailove prijateljima i obitelji, posjećujte društvene stranice poput Facebooka i Twittera i javljajte prijateljima i obitelji što je novoga s vama preko bloga ili osobne web stranice. Tobii Dynavoxov jedinstveni softver za interakciju pogledom s funkcijom zumiranja i gotovim setovima kartica za Communicator i Compass omogućit će vam da se s lakoćom koristite Skypeom, Facebookom i ostalim aplikacijama društvenih mreža uz preciznost gotovo do veličine piksela.

Tobii Dynavox I+ budite društveni

Daljinsko upravljanje kućanskim uređajima

U Tobii Dynavoxove uređaje serije I+ ugrađeni su infracrveni moduli pa pomoću njih možete upravljati bilo kojim uređajem na daljinsko upravljanje. Upravljajte svjetlima, klima-uređajima, televizorom, telefonom, otvaranjem i zatvaranjem vrata i još mnogo čime. Sada to možete učiniti samo jednim pogledom ili dodirom ekrana.  

Automatska izrada sigurnosnih kopija

Gubitak setova kartica, datoteka, slika ili drugih podataka stvar je prošlosti. Uključena memorijska kartica automatski će napraviti sigurnosnu kopiju svih vaših važnih datoteka i mapa. Sigurnosna kopija podataka po vašem izboru može se raditi svakoga tjedna.