Boardmaker

Boardmaker

Boardmaker® je kolekcija softverskih paketa za izradu i rad sa slikovnim komunikacijskim simbolima (PCS). Koriste ga učitelji, logopedi, radni terapeuti te učitelji i roditelji djece s posebnim potrebama.

 Softverski paketi Boardmaker

Boardmaker® možete koristiti kao katalog gotovih simbola koje ćete kopirati, izrezivati, umnažati i ispisivati. Međutim, možete ga koristiti i kao svaki drugi program za crtanje. Crtajte, bojajte, ispisujte slova, iscrtavajte linije, likove, umećite jednostavne i složene oblike, brišite i izrezujte, i tako stvarajte svoje nove simbole ili dopunjavajte i mijenjajte već postojeće.

Boardmaker®vam nudi i gotove obrasce za izradu igara, šablone za izradu kartica i predložaka za komunikatore, slaganje nizova i još mnogo toga. Možete učiti brojati ispisujući simbole, igrati se pogađanja riječi, izrađivati tematske skupine simbola, učiti strani jezik.

Zašto se sa svojim simbolima ne biste i dodatno poigrali i još više unaprijedili razinu komunikacije? Možete im pridodati animacije, zvuk i različite video materijale. Konačno, uz pomoć Boardmakera® svoje računalo možete pretvoriti u uređaj koji stvara govor.

U kombinaciji s hrvatskom sintezom govora, sve aplikacije mogu biti na hrvatskom jeziku. Koristi se u inkluzivnim učionicama, učionicama za posebnu edukaciju, na logopedskoj terapiji i kod kuće. Preporučamo ga prvenstveno kao izvrstan alat  terapeutima i učiteljima.

Boardmaker v. 6

BM_DVD_Case_WIN.jpg

Boardmaker® omogućuje stvaranje vrijednih tiskanih materijala poput komunikacijskih kartica, rasporeda, vježbi i igara koje se mogu prilagoditi potrebama svih učenika. Jednostavan je za korištenje pa ćete pomoću njega lako stvoriti vlastite materijale ili prilagoditi već postojeće, uz bogat izbor PCS simbola i alata za stvaranje i obradu simbola.

Ovdje ćete pronaći više informacija o Boardmakeru v.6.

 Boardmaker Plus!

BMplus_DVD_Case_WIN.jpg

Boardmaker® Plus! donosi sve funkcionalnosti Boardmakera, ali nudi i dodatne mogućnosti. To su dodavanje zvuka, animacija i video materijala u aktivnosti za korištenje na računalu.

Više o softveru Boardmaker Plus! pročitajte ovdje.

Boardmaker koristi PCS simbole

Osnovna zbirka simbola i dodatne kolekcije

PCS simboli_kolekcije

Saznajte više o tome što su PCS simboli i koje su vam dodatne kolekcije simbola na raspolaganju pored osnovnog paketa.

Također saznajte razliku između dva pojma koja se često miješaju - PCS i PECS.

Boardmaker with Speaking Dynamically Pro

BMSDP_DVD_Case_WIN.jpg

Boardmaker® with Speaking Dynamically Pro temelji se na snazi Boardmaker® Plus! paketa, uz dodatne funkcije za osobe s poteškoćama u govoru.

Ovaj moćan alat za učenje i augmentativnu i alternativnu komunikaciju (AAC) pretvara računalo u uređaj koji stvara govor.

Više o softveru Boardmaker® with Speaking Dynamically Pro pročitajte ovdje.

Boardmaker® Studio

Boardmaker Studio

Boardmaker® za Windowse donosi vam tisuće slikovnih komunikacijskih simbola (PCS™) i mnogobrojne gotove predloške, obrasce i alate za rad s njima. Međutim, Boardmaker® Studio donosi i novi, jednostavniji i svjež izgled te mnoge nove funkcije i značajke s kojima ćete uštedjeti na trudu i vremenu.

Više o programu pročitajte ovdje.

Boardmaker® Player

Boardmaker Player

Pomoću programa Boardmaker® Player možete se koristiti aktivnostima izrađenima u programima Boardmaker® Studio, Boardmaker® Plus! ili Boardmaker® with Speaking Dynamically Pro (za Windowse).

Ovdje ćete pronaći detaljnije informacije o programu Boardmaker® Player.