Specijalne tipkovnice s velikim tipkama

 Specijalne tipkovnice s velikim tipkama

Problem obične tipkovnice

Standardna tipkovnica često ne odgovara mnogim osobama s invaliditetom koje otežano koriste ruke.

Imamo rješenje za svakoga

E-Glas nudi posebne tipkovnice Clevy. Za početak pogledajte više o ovim posebnim tipkovnicama u nastavku ove stranice, a ako niste sigurni što vam točno treba, prijavite se ovdje .

tipkovnica Clevy višebojna

Robustan dizajn

mehaničke tipkovnice Clevy

Tipkovnice Clevy imaju ugrađeni čelični okvir, a svaku tipku nosi visokokvalitetna mehanička sklopka koja može izdržati više od 50 milijuna pritisaka. Na tržištu ćete najčešće naći tipkovnice s membranskim sklopkama koje su puno nepouzdanije i manje izdržljive.

Mudar odabir boja

tipkovnica Clevy s više boja

Za svako funkcionalno područje tipkovnice odabrana je druga boja. Ovaj mudar odabir sigurno će se svidjeti i djeci, koja će uživati u radu uz vedre boje.

Prekidač koji onemogućuje ponavljanje znakova

sigurnosni prekidač na tipkovnici

Ponavljanje znakova može se blokirati pomoću prekidača na tipkovnici. Tako će se na ekranu uvijek pojaviti samo jedno slovo, bez obzira na to koliko dugo držite pritisnutu tipku. Pomoću ovog prekidača mogu se koristiti i funkcijske tipke pritiskom na slovo "f" i odgovarajući broj (npr. f+1=F1).

Pametan raspored tipki

optimalan raspored tipki

Slova su poravnana jedno iznad drugoga radi boljeg držanja ruku i veće preglednosti. S tipkovnice su izbačene nepotrebne tipke koje odvraćaju pažnju.

Vodootporna tipkovnica

vodootporna tipkovnica Clevy

Maska tipkovnice napravljena je tako da odvodi tekućinu koja bi se po njoj mogla proliti i zaštiti unutarnje elektroničke dijelove.

Bežična verzija

bežična tipkovnica Clevy

Tipkovnica Clevy dostupna je i u bežičnoj Bluetooth verziji, a može biti i dio palete proizvoda Simply Works, prvog cjelovitog bežičnog sustava posebno osmišljenog za korisnike s motoričkim poteškoćama. 

Čuvar tipki Clevy

čuvar tipki Clevy

Uz pomoć čuvara tipki Clevy korisnici s motoričkim poteškoćama mogu odmoriti ruke na tipkovnici bez bojazni da će nehotice pritisnuti neku tipku. Ovo pomagalo također će ih usmjeriti prema pravoj tipki.

Matirana površina

čuvar tipki Clevy matirani

Površina čuvara tipki je matirana kako bi se izbjegla refleksija svjetlosti koja bi mogla smetati očima.

Jedan čuvar tipki za sve vrste tipkovnica

jedinstveni model čuvara tipki

Čuvar tipki Clevy pristaje svim modelima tipkovnica Clevy, pa ga možete koristiti za tipkovnice u boji, crno-bijele modele, kao i one bežične.

Kontrastna tipkovnica Clevy

kontrastna tipkovnica Clevy

Crno-bijela kontrastna tipkovnica Clevy razvijena je u suradnji sa stručnjacima za slabovidnost. Tipke stvaraju bolji kontrast od onih kod tipkovnica u boji, pa je ova tipkovnica još korisnija za slabovidne osobe. Odabir crno-bijelih tonova tipki pogodan je za sve dobne skupine.

Uočljiv kontrast

jak kontrast tipki Clevy

Tipke kontrastnih tipkovnica Clevy odlikuju se jakim kontrastom i izuzetno jasnim slovima. Lakše je razlikovati pojedine tipke, jer su slova otisnuta bijelom bojom na crnoj pozadini, a ostali znakovi izgledaju kao njihov negativ. Slova f i j jasno se ističu crnom bojom.

Lakše snalaženje

odvojena funkcionalna područja

Bojom na kontrastnoj tipkovnici Clevy naglašena su pojedina funkcionalna područja; tipke sa slovima izgledom se razlikuju od ostalih tipki. Tako korisnik automatski lakše pronalazi tipke.