ABC Maestro

ABC Maestro

ABC maestro.png

 

Zašto ABC Maestro vole i djeca i učitelji?

Svjedoci smo kako velikom broju učenika s teškoćama Clevy tipkovnica učinkovito pomaže u opismenjavanju i sudjelovanju u kurikulumu. To nas jako raduje! Ipak, ispisivanje slova na suhoparnom ekranu često nije dovoljno poticajno. Zbog toga su djeca više sklona odustajanju i brzo gube motivaciju. Ova situacija predstavlja izazov i za učitelje. ABC Maestro omogućuje učenje “korak-po-korak” u posebno dizajniranom svijetu prepunom zabavnih zadataka i veselih boja - što jako utječe na motivaciju.

 

Što je ABC Maestro?

ABC Maestro je jedinstveni pedagoško-rehabilitacijski software za učenje pisanja, tipkanja i čitanja. Savršeno se podudara s Clevy tipkovnicom! ABC Maestro je nezaobilazan didaktički alat na hrvatskom jeziku koji, zbog svojih aktivnosti i sadržaja, može biti iste praktične vrijednosti kao i tradicionalne metode opismenjavanja djece s teškoćama, ali i ponuditi inovativniji i sveobuhvatniji pristup učenju.

 

11.PNG

 

Kako radi ABC Maestro?

ABC Maestro software odlikuje se bogatom paletom individualiziranih postavki koje je moguće potpuno prilagoditi za svako dijete, ovisno o njegovim teškoćama. Zadaci gradiraju od lakših prema težim te na taj način software „raste“ zajedno s djetetom. ABC Maestro daje točne upute djetetu o tome gdje se nalazi tipka koju treba pritisnuti i u kojem trenutku. Također, nakon svakog odgovora osigurava primjerenu povratnu informaciju koja je neizostavan dio procesa učenja.

 

Kome je namijenjen ABC Maestro?

Namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju koja uče pisati, tipkati i čitati. Odlično je rješenje za djecu koja imaju poteškoća s pažnjom i koncentracijom, finom motorikom, okulomotornom koordinacijom, vizualnom percepcijom, za djecu s višestrukim teškoćama, disleksijom, disgrafijom te nerijetko kombinacijom istih. 

 

ABC hit među djecom.jpg

ABC Maestro postao je hit među djecom predškolske dobi!

 

Kako ABC Maestro pomaže i djeci i učiteljima?

Opismenjavanje djece s teškoćama u razvoju  može biti veoma sporo, teško i zahtjevno, a upravo ABC Maestro nudi djetetu brže učenje kroz igru, lišeno stresa te je kao takav, sam po sebi motivirajući faktor.

Rehabilitacijski značaj ABC Maestra u obrazovanju djece s teškoćama u razvoju je ključan jer smanjuje vrijeme učenja pozicije slova na tipkovnici te sprječava tzv. „fishing“ u kojem dijete „peca“ po tipkovnici tražeći zadano slovo. 

Također, na jednostavan način poučava odnos i razliku glasa i simbola čime olakšava i ubrzava stvaranje preduvjeta za razvoj vještina čitanja i pisanja.

 

Ok, želim ABC Maestro! Što moram učiniti?

Preuzmite besplatnu probnu verziju od 7 dana, pročitajte upute za korištenje i krenite u zabavnu avanturu ABC Maestro svijeta!

 

Besplatno isprobajte

 

Upute za korištenje možete preuzeti OVDJE.

 

Nakon instalacije, u postavkama odaberite hrvatski jezik.

 

monitor3 hrv.jpg

 

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nam poslati mail na info@eglas.hr ili nazvati nas na 051 670 379. Za pozive izvan Hrvatske +385 51 670 379.