ABC Maestro

ABC Maestro

ABC Maestro cover NOVI 23.jpg

 

Zašto ABC Maestro vole i djeca i učitelji?

Svjedoci smo kako velikom broju učenika Clevy tipkovnica postaje jedini način opismenjavanja i sudjelovanja u kurikulumu. I to nas jako raduje! Ipak, ispisivanje slova na suhoparnom ekranu često nije dovoljno poticajno. Zbog toga su djeca više sklona odustajanju i olako gube motivaciju. Ova situacija predstavlja izazov i za učitelje. ABC Maestro omogućuje učenje “korak-po-korak” u posebno dizajniranom svijetu prepunom zabavnih zadataka i veselih boja - što jako utječe na motivaciju.

 

Što je ABC Maestro?

ABC Maestro je jedinstveni pedagoško-rehabilitacijski software za učenje pisanja, tipkanja i čitanja. Savršeno se podudara s Clevy tipkovnicom! ABC Maestro je nezaobilazan didaktički alat na hrvatskom jeziku koji zbog svojih performansi može biti hvalevrijedan ekvivalent pedagoškim metodama aktivnog opismenjavanja djece s teškoćama.

11.PNG

Kako radi ABC Maestro?

ABC Maestro software odlikuje se bogatom paletom individualiziranih postavki koje je moguće potpuno prilagoditi za svako dijete, ovisno o njegovim teškoćama. Zadaci gradiraju od lakših prema težim te na taj način software „raste“ zajedno sa djetetom. ABC Maestro daje točne upute djetetu o tome gdje se nalazi tipka koju treba pritisnuti i u kojem trenutku. Također, nakon svakog odgovora osigurava primjerenu povratnu informaciju koja je neizostavan dio procesa učenja.

 

Kome je namijenjen ABC Maestro?

Namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju koja uče pisati, tipkati i čitati. Odlično je rješenje za djecu koja imaju poteškoća s pažnjom i koncentracijom, finom motorikom, okulomotornom koordinacijom, vizualnom percepcijom, djeca sa smanjenim kognitivnim mogućnostima, disleksijom, disgrafijom te nerijetko kombinacijom istih. 

 

Kako ABC Maestro pomaže i djeci i učiteljima?

Opismenjavanje djece s teškoćama u razvoju  može biti veoma sporo, teško i naporno, a upravo ABC Maestro nudi djetetu brže učenje kroz igru, lišeno stresa te je kao takav, sam po sebi motivirajući faktor. Rehabilitacijski značaj ABC Maestra u obrazovanju djece s teškoćama u razvoju je ključan jer smanjuje vrijeme učenja pozicije slova na tipkovnici te sprječava tzv. „fishing“ u kojem dijete „peca“ po tipkovnici tražeći zadano slovo. 

 

Ok, želim ABC Maestro! Što moram učiniti?

Preuzmite besplatnu probnu verziju od 7 dana sa www.abc-maestro.com , pročitajte upute za korištenje i krenite u zabavnu avanturu ABC Maestro svijeta!