Pristup računalu za osobe s invaliditetom

 Pristup računalu za osobe s invaliditetom

Problem tipkovnice i miša

Standardna tipkovnica i miš često ne odgovaraju mnogim osobama s invaliditetom. Za osobe koje otežano koriste ruke postoji cijeli niz mogućnosti alternativnog pristupa računalu kao npr. posebni prekidači koji se spajaju na računalo, prilagođene tipkovnice, trackball, posebno osjetljivi joystick...

Imamo rješenje za svakoga

E-Glas nudi prilagođena rješenja za sve vrste invaliditeta. Izbor asistivne tehnologije je stvarno velik i samo nam trebate reći što želite. Za početak pogledajte izbor pomagala u nastavku ove stranice, a ako niste sigurni što vam točno treba, prijavite se ovdje .

BIGtrack User 1.png

Tipkovnice Clevy

Clevy Keyboard2_ENG v2.png

Tipkovnice Clevy posebno su dizajnirane za školsku djecu i rezultat su opsežnog profesionalnog istraživanja. Ovi proizvodi odlikuju se visokom kvalitetom, lijepim dizajnom vedrih boja, ali i izdržljivošću. Poseban dizajn tipkovnica Clevy  pogodan je za korisnike širokog spektra posebnih zahtjeva. Tipke su 30% veće, a znakovi na njima čak i do 4 puta veći od onih na prosječnim tipkovnicama, tako da ih je lakše prepoznati i pritisnuti.

Trackball SimplyWorks i trackball Optima

simplyworks-trackball.jpg

Ovaj trackball lagan je i robusno izrađen, bez mehaničkih dijelova koji se troše. Može se koristiti kao stolni ili ručni uređaj, a dostupan je u dvije varijante: kao bežični trackball SimplyWorks ili klasični model Optima.

Joystick n-ABLER Pro

nablerpro-joystick5.jpg

Joystick n-ABLER Pro posebno je osmišljen za korisnike računala s ograničenom kontrolom ruku, motoričim poteškoćama, lošom koordinacijom ruke i očiju, ograničenom manualnom spretnošću, nevoljnim grčenjem mišića i podrhtavanjima ruke ili zgloba.

Joystick SimplyWorks

sw-joystick2.jpg

Bežični joystick SimplyWorks posebno je dizajniran za pomicanje kursora najlakšim dodirom te omogućava precizan odabir objekata na zaslonu računala za osobe s motoričkim poteškoćama.

SimplyWorks Switch

switch125-and-receive.jpg

Bežični prekidač SimplyWorks je niskog profila i velikog promjera. Dolazi u dvije dimenzije: promjera 75 mm ili 125 mm. Može se koristiti s bilo kojim od SimplyWorks prijemnika kako bi ostvario funkciju prekidača, miša ili tipkovnice.

 switch125-group.jpg

Upravljanje očima

Tobii_PCEyeGoPRo_Image_Screen_And_Laptop_Large_NoBlur.jpg

Upravljanje očima je jedan od najefikasnijih načina pristupa računalu koji je pogodan za širok raspon vrsta invaliditeta. Proizvodi za upravljanje očima švedske tvrtke Tobii Dynavox najnapredniji su u svijetu po svojoj kvaliteti i funkcionalnosti. Možete birati u rasponu od jeftinijih uređaja za praćenje očiju koji se priključuju na osobno računalo ili najnaprednijih uređaja s ugrađenim praćenjem očiju posebno naminjenim za augmentativnu i alternativnu komunikaciju.

IntegraMouse Plus

IntegraMouse Plus Mario.jpg

IntegraMouse Plus je poseban bežični miš kojime se upravlja ustima. Namijenjen je osobama koje ne mogu koristiti ruke i izrađen je po najvišim higijenskim standardima.

Žiroskopski miš Quha Zono

 Quha Zono žiroskopski miš

Quha Zono je bežični žiroskopski miš kojemu nije potrebna ravna podloga. Promjene položaja pretvara u pomake pokazivača na ekranu. Malen je i lagan, pa se može koristiti u bilo kojem položaju i pričvrstiti na bilo koji dio korisnikova tijela. Za rad mu nisu potrebni driveri niti poseban softver. Dovoljno ga je samo spojiti na računalo, tablet ili pametni telefon.

 Tobii-EyeMobile-SlightAngle-TableStand-Latitude-Shorter-Hulu-7041-High.jpg

Stalci

Ne zaboravite na stalak za svoje pomagalo! U suradnji s njemačkom tvrtkom REHAdapt nudimo vrhunske stalke za: računala, tablete, pametne telefone, prekidače… Montaža je moguća na stol, krevet, kauč, kolica,  pod…

Nudimo i besplatnu uslugu virtualne montaže. Pošaljite nam fotografiju svojih kolica e-mailom na info@eglas.hr i mi ćemo vam besplatno poslati fotomontažu s prijedlogom idealnog stalka za vaša kolica.

 Wheelchair-M3D-Eye.png