Korisnici

Korisnici

Stariji i nemoćni i Servus

Ovo lijepo životno razdoblje nažalost donosi i velik broj problema. Vid i sluh nisu više kao u mladim danima. Pokreti su otežani, a nerijetko i neizvedivi. Osoba postaje sve više ovisna o tuđoj pomoći i sve manje samostalna, a u isto vrijeme velik broj seniora često živi samački bez pomoći bračnog druga ili drugih najbližih članova obitelji.

Drhtave ruke često ne slušaju pa je tako i upotreba daljinskog upravljača neizvediva. Servus u tom pogledu starijima i nemoćnima može biti od velike koristi. Dovoljno je reći: „Servus, upali televizor“. Daljinski upravljač nije potreban. Servus sve funkcije može obaviti umjesto njega. „Kanal tri“, „Glasnije“ ili „Tiše“ samo je dio naredbi koje možete koristiti za upravljanje televizorom vlastitim glasom. Isto tako možete upravljati i klima uređajem. Male tipke i sitna slova više nisu problem. Sve što trebate je reći što želite, a Servus će to učiniti.

Starijim osobama korištenje telefona često predstavlja problem, bilo zbog tehnologije na koju nisu navikli, drhtanja ruku ili slabog vida. Uz Servus sustav telefonski poziv mogu obaviti samo naredbom: „Servus, zovi Ivana“. Zahvaljujući Servusu nije potrebno pamtiti broj svog liječnika već je dovoljno samo reći: „Servus, nazovi doktora“.

Starijim osobama često se događa da zaborave otići na zakazanu liječničku kontrolu ili popiti lijek. Servus i za to ima rješenje. U pravo vrijeme će Vam na to podsjetiti na važne stvari tokom danu i svojim ugodnim glasnom npr. reći „Vrijeme je za popiti Vaš lijek“.  

Česti strah od pada opterećuje starije i njihove obitelji. U slučaju pada, senzor će aktivirati poziv prema prijatelju, obitelji ili hitnoj službi i pomoć može stići u najkraćem mogućem vremenu. Servus je tu da Vam omogućuje kvalitetniji, samostalniji i sigurniji život u vlastitom domu. Tako će senzor za požar, poplavu ili plin aktivirati alarm i pravovremeno Vas obavijestiti o opasnosti. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

Uz Servus je bezbrižna cijela  Vaša obitelj. Iako možda kilometrima daleko, Vaša obitelj može biti s Vama za samo tri jednostavne riječi.