Korisnici

Korisnici

Mišićna distrofija

Mišićna distrofija je nasljedni poremećaj koji dovodi do progresivne slabosti i propadanja mišića. Postoji više vrsta distrofija, ovisno o tome koja je skupina mišića zahvaćena. Otprilike polovica svih slučajeva distrofija otpada na Duchenneovu distrofiju, koja rezultira mišićnom slabošću u gornjim dijelovima udova. Kako bolest napreduje, mišićna vlakna koja propadaju zamjenjuju se vezivnim tkivom.

Iako varira od osobe do osobe, u većini slučajeva mišićna distrofija uzrokuje izrazito smanjenu pokretljivost oboljelih uslijed odumiranja i slabosti mišića. Zahvaćen može biti i srčani mišić, a često dolazi i do poteškoća s disanjem.

Pročitajte više o mišićnoj distrofiji.

Kako Servus može pomoći osobama s mišićnom distrofijom?

Servus i mišićna distrofija      Servus_mišićna distrofija      Mišićna distrofija i Servus

Upravo zbog ograničene pokretljivosti, ova teška bolest koči oboljeloga u svakodnevnom životu, pa čak i kod osnovnih aktivnosti u vlastitome domu. Slabi mišići poprilično otežavaju obavljanje svakodnevnih, naizgled jednostavnih aktivnosti.

Ustati iz kreveta jer je netko zazvonio oboljelom od distrofije može predstavljati veliki problem, naročito ako je osoba u kolicima. Uređaj Servus to može učiniti za vas. Dovoljno je reći: „Servus, prikaži vrata“ i Servus će na vašem televizoru prikazati snimku s ulaznih vrata. Ukoliko želite osobu pustiti u kuću, dovoljno je reći: „Otključaj vrata“ i Servus će ih otključati.

Osim toga, u težim slučajevima distrofije skoro je nemoguće koristiti daljinski upravljač i telefon. Servus omogućuje da svim uređajima kojima možete upravljati daljinskim upravljačem, upravljate vlastitim glasom. Dakle, da biste promijenili kanal sve što trebate učiniti je reći: „Servus, kanal tri“. Želite li nazvati prijatelja, dovoljno je reći: „Servus, zovi Ivana“.

Servus je velika pomoć oboljelima od distrofije i njihovim bližnjima. Omogućuje veću samostalnost, a time i veće samopouzdanje. Servus pruža sigurniji i neovisniji život oboljelima.

 Serija I+ i mišićna distrofija

Proizvodi iz obitelji Tobii Dynavox za pomoć u svakodnevnom životu

Jedan od izuzetno vrijednih elektroničkih pomoćnika iz ove linije proizvoda, posebno osmišljen za osobe koje se ne mogu koristiti rukama je PCEye Go. To je uređaj za praćenje oka koji korisnicima omogućuje pristup računalu služeći se samo pomicanjem pogleda. Pogodan je za rad na osobnim i prijenosnim računalima, kao i na tabletima.

Osobama koje imaju i poteškoća s govorom preporučujemo uređaje serije I+. To su komunikatori koji omogućuju  generiranje govora uz pomoć ugrađenog upravljanja očima, ali nude i mnogo više od toga. Uz njihovu pomoć možete se spajati na internet,  koristiti se elektroničkom poštom, tekstualnim porukama, chatom, Skype-om, telefonirati i još mnogo toga.