Korisnici

Korisnici

Cerebralna paraliza

Cerebralna paraliza nastaje u najranijoj životnoj dobi, najčešće oštećenjem mozga prije rođenja ili pri porodu, a uzrokuje smetnje u kretanju i ravnoteži. Cerebralna paraliza nije bolest, već stanje u kojem se osoba nalazi cijeli život. U težim slučajevima osobe s cerebralnom paralizom ovisne su o pomoći drugih.

Saznajte više o cerebralnoj paralizi.

Servus i cerebralna paraliza

Poremećaj motorike onemogućuje osobi s cerebralnom paralizom samostalno obavljanje određenih aktivnosti. Uz elektronički sustav Servus ona postaje samostalnija. Servus osigurava bolju kvalitetu života osobama s cerebralnom paralizom koje se mogu koristiti vlastitim glasom omogućujući im upravljanje domom pomoću govora, bez potrebe za kretanjem.

Funkcija Servusa koje će osobe s cerebralnom paralizom jako cijeniti svakako je otključavanje vrata. Potrebno je samo reći: „Servus, prikaži vrata“ i na ekranu će se prikazati snimka vaših ulaznih vrata. Ako želite osobu pustiti u kuću, dovoljno je reći: „Otključaj vrata“ i vrata će se otključati. Uz Servus možete pustiti gosta u kuću samo uz pomoć glasa, bez potrebe za kretanjem.

Kod cerebralne paralize često je oslabljena funkcionalnost ruku i prstiju. Uz Servus možete paliti i gasiti svjetlo, upravljati klima uređajem ili linijom, mijenjati kanale na televizoru te upravljati svim ostalim uređajima bez upotrebe daljinskog upravljača. Sve što trebate je reći što želite, a Servus će to učiniti za Vas.

 Cerebralna paraliza

Proizvodi Tobii Dynavox i cerebralna paraliza

Za osobe koje se ne mogu bez poteškoća koristiti svojim glasom, preporučujemo uređaje asistivne tehnologije Tobii Dynavox.

Iz njihove bogate palete proizvoda preporučamo uređaj za praćenje oka PCEye Go. Uz njegovu pomoć možete upravljati računalom ili tabletom služeći se samo pogledom. Vratite se u svijet komunikacije, učenja, istraživanja i zabave posve bez upotrebe ruku. Dovoljno je usmjeriti pogled u određeni dio ekrana, a uređaj za praćenje oka pobrinut će se da točno i precizno odradite ono što ste željeli; spojite se na internet, napišete mail, izradite dokument ili prezentaciju, pročitate novosti, igrate igrice,...

Serija I+ nudi još potpunije rješenje za rad na računalu, komunikaciju i svakodnevni život. Uređaji serije I+ moćni su komunikatori koji generiraju govor, a njima se može upravljati očima. Sadrže i druge funkcije, poput mogućnosti spajanja na internet, snimanja kamerom, telefoniranja i slanja poruka, korištenje društvenim mrežama i još mnogo toga.